На церемония, състояла се на 12 май в София, "Холсим

...
На церемония, състояла се на 12 май в София, "Холсим
Коментари Харесай

Холсим България спечели 1-ва награда в категорията „Зелена технология“ на национален конкурс /снимки/

На гала, състояла се на 12 май в София, "Холсим България " беше удостоена с наградата за "Най-зелена технология " в специфичната категория на състезанието, който се провежда от b2b Media за 12-та поредна година. Наградата одобри Явор Рангелов - търговски шеф на "Холсим България " АД.
Националният конкурс "Най-зелените компании в България " е неповторима конкуренция за виновните компании у нас. Събитието e емблема на бизнеса, който се е ориентирал към устойчиви политики. Организатор е b2b Media. За втора година президентът Румен Радев откри с видео послание формалната гала по награждаване на участниците. На събитието участваха министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и зам.-министърът на енергетиката Пламен Данаилов.
"Холсим България " беше отличена от експертното жури за достиженията си в посока понижаване на въглеродния интензитет на производството и разширение на портфолиото от нисковъглеродни артикули и решения за отговорно и стабилно строителство, към които тази пролет беше прибавен и първият зелен бетон в България - ECOPact. ECOPact се създава с 30% по-ниски въглеродни излъчвания по отношение на обичайния бетон, което значи, че CO2 отпечатъкът на постройките, издигнати с него, е най-малко 30% по-нисък спрямо другите бетони.
„ За да ограничим или понижим темпа на климатичните промени, незабавно би трябвало да променим метода на планиране, създаване и употреба на здания от всевъзможен вид в световен мащаб. Една от първите стъпки е създаването на строителни материали и решения за строителството, които понижават CO2 отпечатъка на постройките, построени с тях. Радваме се, че от ден на ден наши клиенти се ориентират към това да строят екологично, с мисъл за бъдещето “, изясни Явор Рангелов при приемане на премията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР