На трето място има драстичен спад в някои от управляващите

...
На трето място има драстичен спад в някои от управляващите
Коментари Харесай

Политолог: Схемата на управляващите е ясна. Споровете са за пред ...

На трето място има фрапантен спад в някои от ръководещите като потанциална поддръжка по данни на социолозите. В този смисъл прагматиката постанова ясна математика, сподели още той.

 

Аз планувам някаква концепция за окоповане във властта имено посредством тази " ротация ". Т.е. без да има избори да сменяме в така наречен политически хайлайф кой да води бащина тайфа и да не питаме хората, тъй като надали не те ще продуцират същия избирателен резултат, разяснява той.

Властта не е единствено тази, която гласоподавателите директно избират. Има регулатори, които се назначават, допълти той.

Ротацията стана полесражение по няколко аргументи. Може би по-важната измежду тях е какво гласоподавателите желаят да чуят от своите водачи. Ако гласоподавателите на ПП-ДБ или на ГЕРБ видят, че те почват доста да се обичат, ще ги заподозрат надълбоко в нещо непочтенно и подмолно. Самото упрлавление беше показано като належащо зло и те споделиха, че надали не те вземат участие в него с омерзение. Трябва да не престават да поддържат това подстрекателство измежду гласоподавателите, с цел да могат хората да не престават да гласоподават за тях на последващи избори. П отази причина са огромните разногласия, считам аз. Дрогото е чисто тактическо и касае чисто външно министерство, разяснява политологът Стойчо Стойчев.

 

До преди месец главно от ГЕРБ идваха претенции да се сменят някакви министри или се говореше те да имат спомагателни министри в кабинета. Ответната страна обаче споделяше, че такава сделка няма. И тъй като това беше много пасивна позиция, в този момент те проставиха наизпълнимо изискване пред ГЕРБ - да вземат ресора на външно министерство. Целта е най-после вскички да си свидлив ръцете, като ПП-ДБ се откажат от външно министерство и да сложат там човек на ГЕРБ, а ответното искане ще бъде да не се пипат досегашните министри в кабинета, изясни той.

По отношение на регулаторите без Движение за права и свободи няма по какъв начин да стане схемата. Защото в Конституцията са го записали, че промените стават с две трети болшинство. Т.е. регулаторите ще останат за след ротацията. И каквото сега подпишат, ще би трябвало да го нарушат, добави той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР