На третия ден от капитулацията на украинските нацисти в металургичния

...
На третия ден от капитулацията на украинските нацисти в металургичния
Коментари Харесай

Заплахата от преговорите

На третия ден от капитулацията на украинските нацисти в металургичния цех “Азовстал ” внезапно прозвуча тематиката за договаряния. На първо място, доста необичайно изказване направи съветникът в украинското президентство Михаил Подоляк.

„ Не ни предлагайте преустановяване на огъня - това е невероятно без цялостното евакуиране на съветските войски. Украинското общество не се интересува от нов „ Минск “ и завръщането на войната след няколко години “, написа Подоляк, макар че никой не се сети да му предложи преустановяване на огъня. А самата бойна обстановка като че ли не допуска сходни оферти от наша страна.

Рекорден брой пленници са взети в “Азовстал” - повече, в сравнение с в Изварино, Иловайск, Дебалцево, в завода “Илич”, като предаването им към момента продължава. Край Харков настъплението на бандеровците е спряно, те понасят огромни загуби и нашите минават в контранастъпление. В Донбас нашето нахлуване продължава, Северодонецк е съвсем обкръжен, а във всички останали посоки нещата са изцяло прилични. По цялата тилна инфраструктура на съперника систематично и постоянно се правят удари, унищожаващи военната му инфраструктура, ресурси от оръжие и запаси.

И по този начин, какви договаряния? Особено като се има поради фактът, че самият режим в Киев сподели неспособността си да договаря. А и предния ден беше декларирано, че преговорният развой е замразен и към този момент няма условия за неговото обновяване.

Какво тогава приказва Подоляк? Не е изключено, несъмнено, да загатва по този метод, че сякаш скрито се желаят договаряния и преустановяване на огъня, а той, така неотстъпчив, отпраща всички. Но това е толкоз несъобразено с актуалната обстановка, че е извънредно мъчно даже локалните „ патриоти “ да повярват в това. Изявлението на Подоляк е по-скоро покана за пазарлък, т.е. точно за договаряния.

Особено като се има поради, че съвсем незабавно по-късно изявление беше направено също толкоз неуместно предложение от италианското управление за „ поетапно споразумяване “ в Украйна, което те даже изпратиха в Организация на обединените нации по някаква причина. Няма смисъл даже да се преглеждат наредбите, съдържащи се в този проект - тяхната неприемливост е прекомерно явна. Но сходни изявления след изказванията на европейските водачи, че „ Украйна би трябвало да победи на бойното поле “ са много показателни.

Е, черешката на тортата беше позвъняването от шефа на Пентагона на Сергей Шойгу, а по-късно от шефа на Съвместния комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Мили до началника на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ Валери Герасимов (тези контакти са първите от началото на СВО). Защо внезапно всички по този начин започнаха да желаят да поддържат връзка и да договарят за нещо с нашата страна?

Каква е повода? Очертаващата се хранителна рецесия, енергийни проблеми или нещо друго? Може би приказваме за избавяне на непознати съветници и експерти, за които се приказва, че са в мазетата на “Азовстал”?

Мисля, че всички тези аргументи имат място, само че не са главните. На Запад има сериозен боязън, че капитулацията на “Азов” може да докара до " резултат на доминото ". И украинските бойци, които през днешния ден са в сложна обстановка, под непрекъснат обстрел, лишени от естествени доставки, също ще стартират да се предават. Особено в случай че са уверени, че нищо не ги заплашва в съветски плен. В този случай може да се окаже, че няма да се получи продължителната война, на която Западът се надява и всичко ще завърши много бързо. Северодонецк и Лисичанск ще бъдат добавени към Мариупол, по-късно Славянск, Запорожие и Николаев. И тогава всичко ще стартира да се разпада.

И тогава Западът ще остане с уронена известност, без принадлежности за напън върху Русия и нейните съдружници, бързо губещ въздействие в света. И с цел да предотврати такова плачевно развиване на обстановката за себе си, Западът в този момент ще се опита да понижи интензивността на военните дейности, ще се опита да ги „ замрази “ най-малко малко, тъй че украинските формирования, които губят военен дух и непоклатимост, да си вземат отмора, да попълнят снабдяването и да се въоръжат. За да се активизират, образуват нови елементи и им се достави оръжие от чужбина. Така че съюзническите сили да свършат към този момент осъществената работа още един път.

Ето за какво в този момент не са нужни договаряния и всяко преустановяване на огъня е безусловно недопустимо. Напротив, напъните на нашите войски би трябвало да бъдат засилени. Кремъл схваща това по-добре от всеки различен.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР