На трети януари той навърши 66 години [вече 67]. Ама

...
На трети януари той навърши 66 години [вече 67]. Ама
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Мел Гибсън – анти-феминистът, който със “смело сърце” и “смъртоносно оръжие” разбива силикони и сърца

На трети януари той навърши 66 години [вече 67]. Ама по какъв начин единствено лети времето! Сякаш беше през вчерашния ден, когато развяваше сплъстените си дълги коси и с лице, напляскано в цветовете на шотландското знаме, нахъсваше воините си да се бият до последна капка кръв против тиранина крал Едуард I. Мел Гибсън е в актьорския бизнес от четири десетилетия, а в любовния бизнес – дори от повече! Естествено, в случай че си толкоз прочут и неустоимо синеооко-чаровен, няма по какъв начин животът да не ти е поднасял изкушения на огромни подноси, на някои от които си се поддавал без значение, че брачната халка е стягала пръста ти.

Въпреки че на сметката си има записан единствено един брак, персоналният живот на нашия воин е толкоз плевел и комплициран, по този начин изпълнен с драми, кавги, арести, съдилища и шокиращи разкрития в пресата, че е не по-малко забавен от всички хитови ленти, в които сме го гледали и които е режисирал – от паметните през 90-те “Вечно млад ”, “Смъртоносно оръжие ”, “Маверик ” и “Теория на конспирацията ” до режисьорските му шедьоври “Страстите Христови ” и “Апокалипто ”.

В положителните моменти на брака си с единствена към този момент госпожа Гибсън, австралийският артист я съпоставя с Гибралтарската канара, тъй като с грижата, търпението и поддръжката си към него Робин Мур постоянно е била непоклатима като камък. В други, не толкоз положителни моменти, обаче той, като неприкрит съперник на феминизма, декларира, че мястото на жена му, както и на всяка жена по принцип, е вкъщи – да отглежда децата и да се грижи за дома. Което Робин в действителност прави, освен това цели 31 години, понасяйки пиянските му номера, обществени просташки изцепки и изневери.

Робин и Мел се женят доста преди славата да го понесе на крилата си към холивудските небеса и да направи съжителството им отвратително. Запознават се в Аделаида през 1977 година и началото на връзката им наподобява сантиментално и обещаващо, въпреки че живеят повече от непретенциозно.  По това време Робин е помощник на ортодонт, Мел е незнаен артист, който работи за Южноавстралийската театрална компания, а месечният наем за дребният им апартамент е едвам 30 $. Женят се през 1980 година и през идващите три десетилетия Робин освен ще му роди седем деца, само че ще се пробва, и пробва, и пробва да бъде най-хубавата брачна половинка на света. Докато в един миг това към този момент става невероятно. Както поради пиенето на Мел, по този начин и поради многото неприятности, в които се вкарва поради огромната си уста.

След триумфа на трите кино лентата от поредицата “Лудият Макс ” (1979 – 1985) Мел към този момент е звезда. И както прилича на една звезда, той взема решение, че блестящият и несметен във всяко отношение холивудски живот доста му отива. Отсъства от вкъщи с месеци, снима и се забавлява. През 85-а Робин, на която не й харесва по какъв начин мъжът й е занемарил бащинските си отговорности, го убеждава да си вземе отмора от актьорството. Гибсън не е напълно срещу концепцията. Казва си, що пък не, таман ще дам малко отмора на черния си дроб.

Прекарва идващите две години във фермата си в Австралия и това е релативно най-спокойният интервал от живота му до този миг. Когато обаче му се обаждат за фотосите на “Смъртоносно оръжие ”, той с подготвеност зарязва фермерския живот, с цел да се завърне към лукса, пиенето и извънбрачните забежки. През 88-а някоя си Диана Алойс, която изчуква небрежно в тоалетната по време на празненство, твърди пред пресата, че са имали четиримесечна връзка. Само че, разбирате ли, тя самата я е прекратила, когато й станало ясно, че Гибсън не е податлив да напусне жена си за чифт цици, прикрепени към незнайна старлетка като нея.

През 90-те пиенето на Мел го вкарва в неприятности със закона, а непознаващият му задръжки език – в сериозен спор както с еврейската общественост, по този начин и с гейовете. Чашата на търпението на Робин прелива, откакто през 2006-а го арестуват за шофиране в нетрезво положение, а в пресата изтича новината за връзката му с съветската хубавица Оксана Григориева. Въпреки че не се изнася от общия им дом (а единствено в обособена спалня) и продължава да поддържа безупречно семейството, Робин му дава да разбере, че занапред нататък де факто към този момент не му е брачна половинка. Де юре престава да бъде такава три години по-късно, когато Гибсън най-сетне подписва документите за бракоразвод.

Кой не е чувал за сексапилните източноевропейски девойки, кой не е желал да ги има! И до момента в който за доста мъже оттатък Океана те са недостижимо гурме, за нашия воин те са “Макдоналдс ” и през идващите години той ще опита не едно и две неща от менюто.

Гибсън не й е първото звездно гадже. Преди да почнат да я  щракат с него по всемирски събития, сложила интимно ръка върху бедрото му, Оксана Григориева е закачила на кукичката си  различен артист – “агента 007 ” Тимъти Далтън, от който дори има наследник. С Мел се срещат, когато продуцентската му компания Icon International взема решение да продуцира дебютния й поп албум. Скоро обаче професионалните им връзки минават на друго равнище. Обявяват публично връзката си откакто Гибсън завърши развода си.  През октомври 2009 година Оксана ражда щерка им Лусия, която е и осмо дете на артиста. Няколко месеца по-късно обаче рибата стартира да се вмирисва, само че не откъм главата, както се споделя, а откъм правосъдната зала.

През юни идната година съдът издава ограничаваща заповед на Гибсън по обвиняване от страна на Григориева, че на 6 януари й е налетял на пердах. Тя твърди, че я блъснал няколко пъти в лицето, счупвайки й зъб, изкъртвайки коронката на различен и причинявайки й мозъчно разтърсване. Рунд втори на войната се води на медийния фронт. Пред People поочуканата певица твърди, че с изключение на всичко друго, гаджето й я заплашвал, че ще я убие. “Побойникът ” отхвърля всички обвинявания по собствен адрес. Обяснението му за случилото се е, че във въпросния ден й плеснал леко шамарче, с цел да я обуздае, виждайки я по какъв начин раздрусва бебето.

През юли записи на диалози сред Мел и Оксана изтичат в медиите, от които излиза наяве, че артистът се дразнел на всичко у приятелката си – като се почне от тесните й рокли и се стигне до изкуствените й гърди. Нарича я “разгонено подивяло прасе ” и й споделя, че в случай че я изнасилят тайфа н**ри, виновността ще си е единствено нейна.

В последна сметка войната приключва с проваляне за Гибсън – той е наказан на три години условно, общественополезен труд и наложителни визити при психолог. Освен това той склонява да заплати на Оксана 15 милиона, в случай че престане да дрънка наляво и надясно, че я тормози. В подмяна на това тя също ще получи нещо – няма да бъде съдена на собствен ред за изнудване.

Както обаче гласи националната сентенция, който се смее финален, се смее най-добре. А в тази история това не е Оксана. През 2013 година тя се появява в шоуто на Хауърд Стърн и, въпреки косвено, отново загатва за домакински тормоз. А лешоядите на Гибсън, неговите юристи, единствено това и чакат, с цел да я натопят пред съда за нарушение изискването за дискретност и да й измъкнат огромна част от парите, отишли за съглашението.

Само че тази е друга. Фамилията й е Почепа и по това време е изгряваща поп звезда в родната Русия. Освен това се оказва, че тя не е даже втората, а третата подред в листата с Оксани на Гибсън! Григориева е била чак четвърта! Объркахте ли се към този момент? Нормално, всеки би се оплел в тая каша. Но не и вестник “Правда ”, който през април 2009-а разгласява публикация, в която проседява хронологията на появяване на Оксаните в живота на Гибсън.

Оксана No. 1 e неидентифицирана жена, която по-рано същата година се оказала във фургона уединено с артиста, който по това време снима в Бостън “Острие на мрака ”. Връзката им наподобява мимолетна и няма продължение отвън въпросния фургон.

Оксана No. 2 е 31-годишната певица Оксана Колесникова. Когато обаче името й се появява  дружно с това на Гибсън в жълтите издания, тя излиза с опровергаване, че не е имала нищо сред нея и холивудската звезда.

И тук идва Oксана No.3. Почепа. Тя тотално не се вписва в модела на предходните гаджета на Гибсън. Според някогашен неин съученик, представен от “Правда ”, момичето не се интересувала от нищо друго по този начин, както от секс. “Оксана е нимфоманка, “ споделя източникът. “Обожаваше секса. Още в прогимназията стартира да си води дневник, в който описваше в детайли любовните си занимания. Когато ми писа, че от шест месеца е в Щатите и се вижда с някого, въобще не подозирах, че този някой може да бъде толкоз прочут. Самият Мел Гибсън, да му се не види! Но такава си е Оксана – акула, тръгнала на лов за огромни риби. ”

Почепа обаче не съумява да даде доказателства на гладните за скандални вести американски таблоиди, че в действителност е имала дълга връзка, както тя твърди, с Гибсън и историята се разсъхва.

За Оксана No. 4 към този момент обширно поговорихме, по тази причина дано напряко прескочим към идната източноевропейка.

Горе-долу по същото време, когато Почепа излиза с обществени обвинявания към Гибсън, че я е любил – недолюбил, една млада полска порно актриса, Виолета Ковалска, или Вайълет Ковал, както избира да й споделят, дава извънредно изявление на E! News, в което твърди, че е имала интимни връзки с Мел Гибсън от 2009-а до 2010-а. Връзката им почнала два месеца, откакто тогавашната му публична другарка, Оксана Григориева, афишира, че е бременна. Знам, обстановката стартира да става още по-заплетена, само че наподобява това е бил извънредно натоварен в полово отношение интервал за нашия воин. А и той е успявал доста изкусно да маневрира сред другите си любовници! По-нататък в изявлението полякинята споделя, че в никакъв случай не е ходила в дома на артиста, а постоянно са се срещали в офиса му, където, кълне се тя, го е виждала да си инжектира ампули с хормона на растежа – явно за да усъвършенства половата си мощност. След като връзката им става ясно, готиният Доктор Джекил стартира да демонстрира Мистър-Хайдската си страна. Гибсън става нападателен – стартира да й крещи по телефона и даже да я заплашва с физическа кавга, в случай че не престане да го злепоставя. После обаче юристите се намесват и абсурдът е сподавен.

През 2012 година Мел Гибсън се мярка на няколко всемирски събития, елегантно съпроводен от певицата от италиански генезис Надя Лафранкони, само че двамата по този начин и не декларират обществено да има нещо по̀ по този начин посред им. 

Прехвърляме се две години напред във времето. 2014-а стартира като следващата сложна година за нашия воин, който става една от първите жертви на културата на анулацията поради невъздържаното си държание и мнения на расова и  сексистка основа. Но след това среща дамата, която, както наподобява, най-сетне ще успее да го избави от демоните в главата и панталоните му.

23-годишната тогава Розалинд Рос кандидатства за работа като сценарист в компанията муIcon. Не е известно дали самият началник, Мел Гибсън, е провел изявлението с амбициозната писателка, само че това, което се знае сигурно, че от този момент двамата са неразделни – макар прогнозите на скептиците, че връзка сред двама души с 35-годишна възрастова разлика, от които единият е неприятният Мел, няма да просъществува дълго!

Понастоящем двойката и двегодишният им наследник Ларс водят много спокоен и спокоен живот, надалеч от холивудската шумотевица. По всико проличава, че Розалинд може би е намерила чудодейното лекарство, което, одобрявано в умерени количества, ще укроти характера на артиста. И като доказателство за това, че към този момент е пораснал и помъдрял, 66-годишният Гибсън развява достолепната си прошарена брада – съвсем като някой старозаветен оракул.

А ще има ли сили да докара тима на децата Гибсън до съвършената дузина единствено времето ще покаже.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР