На транссексуални бивши мъже, вече жени ще бъде позволено да

...
На транссексуални бивши мъже, вече жени ще бъде позволено да
Коментари Харесай

Франция разреши на транссексуални жени - бивши мъже, да играят професионално женско ръгби във Франция


На транссексуални някогашни мъже, към този момент дами ще бъде разрешено да играят ръгби във вътрешните надпревари на Франция през идващия сезон, откакто управителният съвет на Френската федерация по ръгби гласоподава единомислещо да се опълчват на насоките на управителния орган World Rugby (Световната ръгби организация), оповестява БиБиСи.

Глобалният директорски орган за спорта съобщи през октомври, че не предлага транссексуалните дами да играят контактно ръгби .

През март в проектоплановете на британския футболен съюз по ръгби се показва, че някои транссексуални дами ще бъдат оценени като риск, преди да могат да играят във вътрешната лига.

Френската федерация по ръгби (FFR) съобщи, че транссексуалните дами, които минават от мъжки в женски пол , могат да играят , стига да могат да удостоверят, че са били на хормонално лекуване най-малко 12 месеца.

Съгласно актуалните разпореждания на FFR, хората, които към този момент са минали през преход на пола и са трансформирали гражданските си документи , могат да играят в лигата, която подхожда на пола в тези документи.

" Ръгбито е приобщаващ споделен спорт, без разлика на пол, генезис или вяра ", изяснява вицепрезидентът на FFR Серж Саймън. " FFR е против всички форми на дискриминация и работи всекидневно, с цел да подсигурява, че всеки може да упражнява свободната си воля в ръгби без ограничавания. "

През 2020 година World Rugby стана първата интернационална спортна федерация, която съобщи, че транссексуалните дами не би трябвало да се състезават на елитно и интернационално равнище в женското ръгби.

Преди това управителният орган е следвал политиката на Международния олимпийски комитет , изискващ от транссексуалните дами да потискат равнищата на тестостерон най-малко 12 месеца преди надпреварата.

FFR е първата национална федерация във Франция , която разрешава на транссексуалните дами да вземат участие в първокласен спорт .

Две години преди Световното състезание във Франция, френската федерация добави, че гласуването изпраща " доброжелателен и съдбоносен сигнал, че зачитането на малцинствата е неопровержимо право в нашия спорт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР