На този светлия1-ви ноември - Ден на народните будители, Народно

...
На този светлия1-ви ноември - Ден на народните будители, Народно
Коментари Харесай

Ден на народните будители в НЧ „Зора-1990“ село Победа

На този светлия1-ви ноември - Ден на националните будители, Народно читалище „ Зора-1990 “ село Победа събра дребните си възпитаници за тържествено отбелязване на празника. Секретарят на читалището изнесе тържествено слово за българските книжовници и просветители.



Представена беше мултимедийна презентация, с която учащите си припомниха делата на именити български будители, като Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Априлов, Христо Ботев, Васил Левски, Добри Чинтулов, Иван Вазов и други. Проведе се и диалог има ли техни потомци и през днешния ден.



В края на тържеството, бе излъчена видеоретроспекция, отразяваща актуалните начинания и разнообразните форми на читалищната активност. Читалищния екип срещна учащите и с уредения празничен ъгъл от книги и творби на национални будители. Всички присъстващи получиха тематични книгоразделители, особено направени от екипа във връзка празничния ден.



Развълнувани и с приповдигнат родолюбив дух, гостите от Кметство Победа благодариха на читалищния екип за всеотдайната им активност, като им сервираха цветя и им пожелаха в никакъв случай да не угасва просветителския жар в душите им!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР