„На този начален етап на разследването колегите би следвало да

...
„На този начален етап на разследването колегите би следвало да
Коментари Харесай

Експерти се съмняват, че „Наглите” стоят зад убийството на Христов

„ На този начален стадий на следствието сътрудниците би следвало да работят. Лично аз изпитвам леко подозрение, че покушението на Петър Христов е обвързвано с претекст към Наглите”, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният основен прокурор на София Николай Кокинов.

Застреляха предприемач, обвързван с ГЕРБ, в София

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Приятел на убития: Сериозен предприемач

„ Не считам, че тази информация за Петър Христов по отношение на Наглите е толкоз прясна, минаха 8-9 години. Едва ли разкриването ѝ е обвързвано с трагичния завършек на този човек”, уточни той.

„ Дълбоко се колебая, че причинителят на убийството ще бъде оголен, най-вероятно ще бъде открит мъртъв. Това е класическо поръчково убийство”, счита Кокинов.

Разследващият публицист Катя Илиева, която е работила и 7 години в ГДБОП, пък сподели пред bTV, че „ от момента в който е станало убийството, сякаш Министерство на вътрешните работи и ръководещите ни пробутват една опорна точка – това, че „ Наглите” и „ Килърите” са обвинени зад това покушение”.

„ Да казваш, че това е най-възможната версия, е непрофесионално. Твърди се, че това е дело на хора, които са в пандиза сега. Министерство на вътрешните работи се вкарва още веднъж в задънена улица с това изказване”, счита Илиева.

„ Още 2009 година, когато задържаха „ Наглите” Цветан Цветанов сподели, че е завел някакъв човек, който е дал информация и оттова е почнало разплитането”, напомни Илиева и сподели, че Петър Христов няма общо с разкриването на бандата на „ Килърите”.

По думите ѝ не е имало оперативни сигнали, че се готви нападение против предприемача, тъй като, в случай че е имало, той е щял да бъде предизвестен, защото е непосредствен до ръководещите.

Илиева добави, че веднъж се е срещала с убития Петър Христов и той ѝ е споделил, че няма по какъв начин да се прави бизнес в България без съдействието на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Тя предизвести, че „ Килърите” готвят няколко покушения сега и бягство от пандиза, като събират финансов запас.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР