На този етап втори кабинков лифт над Банско е напълно

...
На този етап втори кабинков лифт над Банско е напълно
Коментари Харесай

Никола Вапцаров: На този етап втори кабинков лифт над Банско е излишен

На този стадий втори кабинков въжен превоз над Банско е изцяло непотребен. Това сподели в предаването „ Тази събота " по bTV Никола Вапцаров, локален хотелиер и потомък на поета и бунтовник Никола Вапцаров.

По думите му опашките могат да се облекчат, като се разреши на хотелиерите да продават ски пасове от рецепцията.

Според Никола Вапцаров с организационни ограничения човекопотокът може да се усъвършенства най-малко с 40%.

„ Едното е да се отворят повече каси, другото е да се комбинира транспортиране на туристите догоре с бусчета, както и да се усили скоростта на лифта. В Банско се приказва от всички, че той работи на минимална скорост ", означи той.

" Не може, когато има да вземем за пример ски олимпиада в Банско, да няма грам опашка, а в моменти, в които градът е съвсем празен, да стават километрични опашки. По този метод се основава усещането, че има проблем, а казусът се основава от „ Юлен ". Те работят с подмушване. Сега желаят да сложат още една кабинка, по-късно ще стартират: „ Малко ще изсечем, с цел да има ски, да има спорт, децата да са добре ", допусна Никола Вапцаров. Той посочи, че не е срещу развиването на Банско, а в противен случай, като хотелиер би се облагодетелствал.

„ Ако има уголемение и взрив, за нас това ще е добре, само че аз не желая да става по този начин. Не може по този метод, в 12 без 10, да се вземат решения, които касаят голяма територия от България и да се подарява тази гора на офшорна компания с неуточнен генезис ", акцентира Вапцаров.

„ Не мога да бъда спокоен, че Банско ще се развива с някакви мафиотски вложения и пране на пари, тъй като това дестабилизира бизнеса. Предполагам, че има някакъв проблем с тези пари, щом не се заявява кой е притежателят, несъмнено има спор на ползи ", означи той.

„ Европейски Съюз преди няколко месеца одобри декларация да се окаже напън върху офшорните зони, а ние подаряваме част от България на някаква офшорка ", безапелационен беше Никола Вапцаров.

„ Първоначалният проект за Банско предвиждаше 7000 - 8000 кревати при построяването на лифта. В момента са 18 000. Как ще ни подсигуряват, че като разширят ски зоната, няма внезапно да стартира още веднъж да се строи ", попита той.

„ Тази гора от блокове, която отвращава хората, ни трансформира в най-евтиния ски курорт в Европа. В момента в Тирол е по-евтино с картата, в сравнение с в Банско, само че хотелите са по-скъпи, по тази причина несъмнено доста хора идват в Банско ", добави Вапцаров.

Най-успешният български скиор в алпийските дисциплини Петър Попангелов, който е и хотелиер на Боровец, разяснява, че би трябвало да се развива туризмът във всички наши зимни курорти.

" Една кабинка да се направи, мисля, че не е подобен огромен проблем ", съобщи той във връзка проблема с Банско. „ За всяко нещо си има „ за " и „ срещу ", въпросът е България да напредва в зимния туризъм и да сътворяваме нови генерации на скиори, които да ни показват в бъдеще ", сподели Попангелов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР