На този етап пълен локдаун не се предвижда. Подхождаме по

...
На този етап пълен локдаун не се предвижда. Подхождаме по
Коментари Харесай

Министърът на икономиката каза предстои ли у нас пълен локдаун

 На този стадий цялостен локдаун не се планува. Подхождаме по най-рационалния метод като търсим салдото сред подсигуряването на здравната и обществената система от една страна, от друга – стопанската система да работи. Това е много комплициран баланс и ние се стремим да реализираме тази рационална политика ", съобщи министърът на стопанската система в ефира на " Здравей, България ".

Той напомни, че и по време на изключителното състояние в страната, цялостно затваряне не е имало и някои браншове са траяли да работят. Министърът акцентира, че страната ни е отворена стопанска система и зависи от протичащото се в другите страни.

" Вижда се, че единствено от противоепидемичните ограничения във второто тримесечие на годината загубихме 8.5% от Брутният вътрешен продукт. Респективно това се придвижва и в приходната част на Бюджета. За благополучие, се справихме доста добре и България, и сега по прогнози на Европейската комисия, е една от страните, които се показват най-добре във финансовата и макроикономическа сфера. И от позиция на Брутният вътрешен продукт, и от позиция на финансова непоклатимост сме измежду водачите на Европейския съюз ", изясни министър Борисов.

Той цитира и прогноза на Европейската комисия, съгласно който страната ни ще приключи годината с недостиг, който е три пъти по-добър от междинния за Европейския съюз. България има и дълг, който е 4 пъти по-добър от междинния за Европейски Съюз.

" На фона на всичко, което се случва в Европейския съюз, ние имаме едни от най-хубавите буфери и можем да поемем такива " разтърсвания ", добави Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР