На този етап няма затруднения при организацията на изборите в

...
На този етап няма затруднения при организацията на изборите в
Коментари Харесай

Стефан Манов: Машината пази вота на избирателя от самия него

На този стадий няма усложнения при организацията на изборите в чужбина. Нещата вървят по рутинна пътека. Инструментът за автоматчини секции се утвърди като благонадежден инструмент за организация на избори. Това съобщи  Стефан Манов, зам.-председател на Обществения съвет на ЦИК в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

По думите му броят на подадените заявки за гласоподаване в чужбина е нищожен. " Избирателната интензивност няма да бъде доста висока. Хората са доста изморени ", сподели още той. 

Според него главен проблем при изборите са протоколите.

" Преди видеонаблюдението се виждаше, че има нещо неверно. Ние имахме решението, то работеше съвършено. Машините - съвършени и чисти протоколи, тъй като бяха машинни. Машините е решение освен на казуса с обработката на изборните документи. Но машината пази вота на гласоподавателя от самия него. Общественият съвет направихме разбор, въз основата на изгледани видеа, установихме, че главната причина за недействителност е неверно отбелязване от страна на гласоподавателя. Машината пази от неточност неволна или нарочна от страна на комисията. Надявам се да върнем хората с гласоподаване с машина ", уточни Манов. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР