На този етап няма връзка между атентата срещу Иван Гешев,

...
На този етап няма връзка между атентата срещу Иван Гешев,
Коментари Харесай

Има ли връзка между атентата срещу Иван Гешев и убийството на Къро?

На този стадий няма връзка сред атентата против Иван Гешев, заканите против магистрати и убийството на Красимир Каменов-Къро. Около това се сплотиха някогашният шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев и юрист Людмил Рангелов в ефира на bTV.

" На този стадий не виждам такава връзка и мисля, че е пресилена такава версия. Не знам за какво прокуратурата избра този метод да тиражира някакви СРС-та. Дали те са законни, или са случайно правени. Днес всеки може да подслушва “, сподели Стойчев.

" Подобна връзка се прави заради две съвпадения. Първо, излезе информация за едни подслушвани диалози, като единият от участниците се твърди, че е Къро. Другото е съвпадението във времето с неговото ликвидиране. Това даде опция за спекулации, че има някаква връзка сред опита за нападение против основния прокурор и убийството на Къро. На този стадий няма съображение да се прави такава връзка макар двете съвпадения “, разяснява Рангелов, допълвайки, че съгласно него е засегнал други ползи.

" Средата, в която Красимир Каменов е избрал да живее през последните години, укривайки се от българското правораздаване, е доста особена. В Южна Африка има ксенофобия и високо равнище на безработица. Появата на всеки чужденец, който очевидно разполага със средства, може да е засегнал ползи на избрани кръгова там на по-ниските равнища ", позволи Тихомир Стойчев.

" От друга страна, това са лица, които са се издигали в йерархията на българската и интернационалната проведена престъпност с годините. Може би и там са наранени нечии ползи ", добави той.

" Видимо с огромна безочливост е направено, само че и с огромна доза професионализъм “, сподели още Стойчев.

Според него доста значим е въпросът по какъв начин този характерен контингент се следи, до момента в който е у нас, и по какъв начин продължава наблюдението, когато избягат в чужбина

" Ако има страна, за която се знае, че минимум въздействие може да оказват нашите правоохранителни органи, това е Южна Африка. Не на вятъра там е избрал да живее Красимир Каменов. Не чакам никакво развиване и резултат във връзка с поръчителите и причинителите “, сподели от своя страна Людмил Рангелов.

По думите му равнището на престъпността в Южна Африка е доста високо, само че нормално тя не е толкоз квалифицирана.

" Явно това лице е засегнало нечии ползи. На знаем какъв е бизнесът му там “, добави той. 

Двамата разясниха и изявлението на Кирил Петков, че членове на " Продължаваме промяната “ били подслушвани.

" Службите, в случай че не подслушват политиците, ние ще продължаваме да се радваме на такива престъпни случаи. Ние имаме над 150 неразкрити убийства. Опорочени са тези следствия, изчезвали са документи и никой не е заинтригуван да работи по тях. Не се насърчава разкриването на случаи. Организираната престъпност се появи развой и събитие подсилвана поради политическия ползи. Сега всеки престъпен случай ще бъде употребен от политиците “, съобщи Тихомир Стойчев.

По думите на юрист Людмил Рангелов има съображение службите да се самосезират поради думите на Петков. Според него обществеността е доста възприемчива към записи, от които елементарно могат да се извадят изводи каквито в извършения в реалност диалог не е имало.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР