На този етап няма необходимост от разполагане на американска военна

...
На този етап няма необходимост от разполагане на американска военна
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: На този етап няма нужда от допълнителни военни бази

На този стадий няма нужда от разполагане на американска военна база на територията на България, само че оценката на тази нужда ще зависи от развиването на войната в Украйна и от нейния излаз до няколко месеца. Такава позиция изрази пред бТВ военният специалист Тодор Тагарев във връзка на медийните изявления, че Пентагонът може да изиска разполагането на още бази в Източна Европа.

По думите му, при възможен триумф на Владимир Путин, който става все по-малко евентуален, ще са нужни спомагателни бази

Тагарев разяснява, че желанието на Сърбия, която е най-близкият съдружник на Москва на Балканите, да закупи за армията си самолети „ Рафал “ би означавало доста по-високо ниво на напрежение в Югоизточна Европа, в случай че такава договорка се реализира.

Според него, ще през 2025 година небето ни може да се охранява от F16 с български водачи. Той изрази противоречие с изказванието на президента Румен Радев, че тази задача не може да се извършва с осем самолета. „ Много се колебая, че имаме повече от 8 изправни МиГ-29, по какъв начин по този начин в единия случай може, а в другия не може? “ – запита военният специалист.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР