На този етап ние нямаме бежанци, но виждаме силното разтрисане

...
На този етап ние нямаме бежанци, но виждаме силното разтрисане
Коментари Харесай

Проф. Чуков: На този етап ние нямаме бежанци, но виждаме силното разтрисане на Европа

" На този стадий ние нямаме бежанци, само че виждаме мощното разтрисане на Европа, на Европейски Съюз. Двата спора – в Украйна и в Ивицата Газа, въздействат по друг метод в двете елементи на континента. И двата разяждат нашата тъкан ". Това разяснява проф. Владимир Чуков.

" В момента събитията в Газа са такива, каквито видяхме в Европа към Брекзит – когато си отидоха англичаните. Тогава Австрия подвигна за нас " аления картон ". Дотогава те нямаха никакви проблеми – виждате вътрешнополитическите преструктурирания. Около евроизборите съм уверен, че в Западна Европа ще има доста повече представители на крайната десница и антимигрантските политики ", уточни още той, представен от бТВ. 

" Въпреки че се пробват да лимитират спора единствено в Газа – той е в Ливан, в Сирия, в Ирак, в Иран. " Ислямска страна " е като едно чучело – когато нещо стане и то не може да се изясни – ето ви " Ислямска страна ". Атентатът, който стана преди два дни, е най-кървавият в историята на ислямска република Иран. Най-вероятно това са вътрешни проблеми, за които е доста елементарно да бъдат хвърлени на организацията ", разяснява проф. Чуков.

Той разяснява и присъединението ни към Шенген.

" Влизането на България в Шенген по въздух и море няма по какъв начин да не е положително. Шенген е проблем – вътрешнополитически и външнополитически. Първо ние би трябвало да създадем обзор на тези 12 години – за какво ни спираха. Ветеранът на нашето несъгласие беше Марк Рюте. Той евентуално ще бъде идващият общоприет секретар на НАТО. Този проблем е подобен с Австрия ", уточни професорът.

" Това, което ние прочетохме като пет условия за присъединението ни към Шенген, по-скоро е част от предизборната платформа на австрийската консервативна партия. Ние ги изпълняваме и нямаме никакви проблеми. Това е вътрешнополитическо обръщение ", уточни още той и добави, че дъблинското съглашение работи - ние сме длъжни да одобряваме мигрантите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР