На този етап не се предвижда личните лекари да бъдат

...
На този етап не се предвижда личните лекари да бъдат
Коментари Харесай

Системата за записване за ваксини - за улеснение на планирането

На този стадий не се планува персоналните лекари да бъдат включени в новата система за записване за имунизация . Причината е спецификата им на работа и личните графици , които включват прегледи на разнообразни категории лица по разнообразни профили. Това изясни заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева пред Нова телевизия за новата електронна система.

Идеята на системата е да планираме нашето време, само че и да планираме доставката на имунизациите и там, където хората са декларирали предпочитание да се имунизират, отвън тези, които ще се имунизират при общопрактикуващите лекари, изясни Начева.

Преценката за това какъв тип ваксина да бъде сложена с изключение на желанието на всеки един от нас е и здравна, на първо място на лекаря, който на база показанията и противопоказанията би трябвало да даде съвет и да реши след прегледа какъв тип ваксина да бъде сложена, уточни тя. От думите й се разбра, че на място може лекарят да промени желанието и да предложи различен вид ваксина.
 Пуснаха системата за имунизация, записването от 11-и март
Пуснаха системата за имунизация, записването от 11-и март

След записване на час за първа доза пациентът ще получи автоматизирано дата за втората

Ние можем да бъдем посъветвани от лекаря, който слага имунизацията, да получим различен тип ваксина или да си запишем различен час тогава, когато бъде налична имунизацията, която настояваме да получим, сподели още Жени Начева.

Припомняме, през вчерашния ден здравният министър Ангелов показа новата система за записване на час за имунизация против ковид, която стартира да работи същия ден, само че с часове от 11 март. До 25-и март ще може да се резервира час за първа игла на имунизация от трите типа ваксини, импортирани до момента - " Астра зенека ", " Пфайзер ", " Модерна ".

Още същия ден системата стартира да дава недостатъци, което тази заран от " Информационно обслужване " обясниха с хакерски офанзиви и опити да бъдат откраднати персоналните данни на записалите се жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР