На този етап не мислим изобщо за споразумение. Има възможност

...
На този етап не мислим изобщо за споразумение. Има възможност
Коментари Харесай

Адвокатът на прокурорския син от Перник: Инцидентите са били провокирани от пострадалите

На този стадий не мислим въобще за съглашение. Има опция да водим диалог, само че не утвърждаваме това, че се приказва за хулигански подбуди, с цел да се повдига обвиняване за тежко закононарушение, което планува от две до 10 години затвор. При това състояние сме лимитирани в диалога, който бихме могли да водим за размера на наказването при съглашение. Това разяснява пред медиите юрист Велин Велинов, бранител на Васил Михайлов, обвиняем за осем закононарушения и наследник на пернишкия прокурор Бисер Михайлов.

По думите на Велинов случаите с Михайлов, във връзка с тримата потърпевши, конституирани през днешния ден като страни по делото, са били предизвикани от тях и са се случили поради „ персонални търкания “. „ Не споделям, че е жертва, само че споделям, че е бил предизвикан и е имало персонални претекстове “, добави още юристът.

Прокурор Георги Иванов съобщи пред публицисти, че съгласно него не е вид от обвиняването да отпаднат тежките квалификации. Той изясни, че съглашението изисква с изключение на единодушието на подсъдимия и прокурора, по този начин и на частните обвинители, като най-после бъде утвърдено от съда. „ Споразумението има своите преимущества, по този метод всички потърпевши ще получат извънредно бързо правораздаване, ще бъдат спестени големи разноски за страна. Аз, вероятно, бих се съгласих на съглашение, само че зависи от параметрите му, такова обаче не е обсъждано все още “, сподели Иванов.

Днес Софийският областен съд организира разпоредително съвещание по делото против Васил Михайлов. Според правосъдния състав по делото няма нарушавания, които да бъдат спънка процесът да стартира всъщност и насрочи идващото съвещание за 7 април. По делото бяха конституирани като страни трима потърпевши. Определението на съда може да се апелира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР