На този етап не е установена причинно-следствена връзка между образуването

...
На този етап не е установена причинно-следствена връзка между образуването
Коментари Харесай

FDA: Засега не е установена връзка между ваксината на J&J и тромбозите

На този стадий не е открита причинно-следствена връзка сред образуването на кръвни съсиреци и ваксинирането с имунизацията на " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) против COVID-19, съобщи американската Агенция за надзор на храните и медикаментите (United States Food and Drug Administration - FDA), представена от Франс прес.

" Агенцията е в течение на известия в Съединени американски щати за тежки случаи на тромбоемболия, свързвани от време на време с тромбоцитопения (понижено количество на тромбоцитите в кръвта), при няколко души, откакто са били имунизирани против COVID-19 в продукта на " Янсен " (европейското поделение на компания " Джонсън и Джонсън " ), показва в официално съобщение регулаторът.

" За момента не сме разкрили причинно-следствена връзка с имунизирането и продължаваме да изследваме и да правим оценка на тези случаи ", добавя организацията.

Ще осведомяваме обществеността, незабавно щом научим повече, твърди службата.

Европейската организация по медикаментите (European Medicines Agency - EMA) заяви през вчерашния ден, че изследва възможна връзка сред имунизацията на " Джонсън и Джонсън " и случаи на кръвни съсиреци.

" Един случай е регистриран при клинично изпитване, а три - при имунизация в Съединени американски щати. Един от тези хора е умрял ", добавя европейският регулатор.

Еднодозовата ваксина на " Джонсън и Джонсън " беше позволена за незабавно потребление в Съединени американски щати в края на февруари - след имунизациите в две дози на " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна ".

ЕАЛ също утвърди имунизацията на " Джонсън и Джонсън " и се чака тя да стартира да се ползва в Европейския съюз от този месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР