На този етап извънредно положение не се налага. Около това

...
На този етап извънредно положение не се налага. Около това
Коментари Харесай

Борисов: Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора, болниците могат да издържат

На този стадий изключително състояние не се постанова. Около това мнение се сплотиха министър председателят Бойко Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на среща сред тримата. По думите на министъра, лечебните заведения и медицинските екипи остават в цялостна подготвеност за лекуване и диагностика на пациентите с COVID-19. „ Те разполагат с цялата нужна инсталация, има и задоволително кревати в интензивните отделения “, безапелационен бе проф. Ангелов.  
В хода на срещата бе маркирано, че вирусът към този момент се популяризира по-лесно, дифузно, към момента в света не са открити лекуване и ваксина. В този подтекст министър-председателят Борисов подчертава, че извънредно значимо остава спазването на дисциплинираност, отдалеченост и стерилизация. Здравният министър рапортува още на премиера за последните зародили случаи на инфектирани с ковид в домовете за възрастни хора в Русе и Варна.
Проф. Ангелов означи, че обстановката в страната е под надзор, има основана прецизна съгласуваност на всички звена в системата, в това число и със Спешната помощ, за поемането на случаите. Министър-председателят Борисов бе безапелационен, че още веднъж няма да бъдат налагани съществени ограничавания. „ Така че нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора. Болниците могат да устоят “, посочи министър председателят Борисов. Той разпореди подправените вести за стягане на ограниченията и за въвеждане на изключително положени да бъдат опровергани с обстоятелства.
Главният държавен здравен контрольор сподели пред министър-председателя, че по заболеваемост на Балканите България е единствено след Гърция. С повече случаи са Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония. „ Само че от през днешния ден Гърция връща още веднъж щаба си. Така че ние с най-меките ограничения в Европа сме предпоследни на Балканите “, уточни министър председателят Борисов.
„ Едномилионната проява в Германия съответно против ограниченията и едномилионната в Израел значат, че след 6 месеца умората у хората е доста огромна и те все по-трудно ще одобряват внезапно ограничаващи ограничения “, сподели още доцент Ангел Кунчев. Министър-председателят разпореди прецизно да се следи за изплащането на спомагателните финансови средства на лекарите, сестрите, санитарите, лаборантите и на всички чиновници на първа линия в битката с COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР