На този етап има уверението, че няма окончателно решение за

...
На този етап има уверението, че няма окончателно решение за
Коментари Харесай

Няма решение къде ще бъде преместен Центъра по наркомании

На този стадий има уверението, че няма дефинитивно решение за преместването на Центъра по наркомании. Това съобщи пред News.bg столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й жителите имат право на подписка като демонстрация на интензивност. Столичният кмет съобщи, че поддържа връзка с районните кметове, само че все още от общината не могат да предложат различен терен и по тази причина всичко е напълно в ръцете на Министерство на здравеопазването. " Хубаво е жителите да са дейни ", разяснява Фандъкова и изрази убеденост, че управляващите сигурно ще се съобразят с мнението им.

На питане, изпратено до Столична община във връзка преместването на Центъра по наркомании и периодите, в които би трябвало да стане това излиза наяве, че преместването би трябвало да е реалност в период до 25-ти септември. Общината твърди, че преместването по никакъв метод няма да тормози жителите.

От Столична община прецизират още: " На 1 февруари тази година Столичната община осведоми Министерството на здравеопазването, че заради приключване на периода на контракта сред двете институции, Националният център по наркомании /НЦН/ и административният офис на Държавната психиатрична болница в Суходол би трябвало да освободят постройката на ул. " Пиротска " 117 до 25.09.2018 година

Договорът сред Столичната община и Министерството на здравеопазването за безвъзмездното прилагане на общинската постройка е подписан на 20.12.2011 година Представителите на Министерство на здравеопазването към този момент са провели няколко срещи със Столичната община, с цел да се откри вид къде да бъде изместен Националният център по наркомании и Метадоновата стратегия, която е към Държавната психиатрична болница.

Министерството на здравеопазването преглежда всички вероятни разновидности на здания, на чиято територия да бъде осъществено преместването, увериха в особено публикувано прессъобщение от министерството.

През идващите месеци ще се търси подобаващото място, което по никакъв метод да не тормози жителите на столицата.

" Към момента Министерството на здравеопазването не е взело решение и всички изказвания за избор на едно или друго място не дават отговор на истината ", се показва в изказването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР