На този етап експертите прогнозират пикът на грипната епидемия да

...
На този етап експертите прогнозират пикът на грипната епидемия да
Коментари Харесай

Засега не се налага грипна ваканция на национално ниво


На този стадий специалистите предвиждат пикът на грипната зараза да бъде след 10–15 дни

Здравният министър Асен Меджидиев разгласи, че не се постанова грипна почивка на национално равнище. Министерство на образованието ще взима решения за грипните ваканции на учениците.

Разпространението на сезонния грип е най-сериозно в Бургаска област, по тази причина и през вчерашния ден Областният спешен щаб взе решение за оповестяване на грипна зараза в региона, посочи още министърът.

Мерки ще бъдат въвеждани при нужда само на регионално равнище, като от компетентността на здравните управляващи са действия като ограничение на свижданията, краткотрайно прекратяване на детските и женските съвещания, на имунизациите, плановите интервенции и така нататък На този стадий специалистите предвиждат пикът на грипната зараза да бъде след 10–15 дни.

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов заяви, че е взето решение учениците в област Бургас, считано от 12 до 17 януари, да бъдат в грипна почивка, т.е. дните да бъдат неучебни. Образователният министър акцентира, че по този метод ще се действа и във връзка с образователния развой във всички области – като първа стъпка при нараснали равнища на заболяемост от сезонен грип ще бъдат обявявани неучебни дни, а като втора стъпка, в случай че се наложи и там, където има обезпечена опция за това, ще се пристъпи към образование в електронна среда.

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев моли жителите да заобикалят места със скупчване на доста хора и акцентира, че носенето на маски е целесъобразно.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР