На този етап е добре да не се опитваме да

...
На този етап е добре да не се опитваме да
Коментари Харесай

Наш лекар обясни за груповия имунитет срещу коронавируса и ваксините

" На този стадий е добре да не се опитваме да разсъждаваме за какво страните с висок (но недостатъчен) размер на имунизация претърпяват нови талази на COVID-19. При тях имунизациите имат съществена роля да омекотяват вълните, лимитират смъртността и пазят животи, както и здравната система от претоварване с тежки случаи. Но няма да са задоволителни в настоящия си размер да изкоренят заболяването. Затова би трябвало и да се пазим с маски и отдалеченост ". Това разяснява в във Facebook доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория по въпроси на мозъчните инфекции към Университета в Берн.

Д-р Илиев показва, че при доминантния сега Делта вид на ковид в международен мащаб е нужна задоволителна имунна отбрана в обществото, която да блокира по-нататъшното му разпространяване, която да се явява на 90-95% колективен имунитет. В случая се схваща подобен % от хора в едно общество да са неподатливи на вируса. При оригналния вид трябваха 70 %, показва той.
Опитът на Иран от пет КОВИД талази: Няма естествен групов имунитет против ковид, има крепко измиране
Откакто избухна пандемията от новия ковид SARS-CoV-2, причиняващ заболяването COVID-19, главният въпрос е: Кога ще свърши? Отговорът...

" Това не значи, че няма да има никакви заболели и над този %, само че заболяването ще стартира да отшумява след достигането му. Ако, несъмнено, уязвимите 5% са събрани на едно място и към тях няма никакви имунни, те няма да имат никаква групова отбрана и 95% имунни в цялото общество няма да им оказват помощ. Изобщо, има фактори като население, плътност, гнезда на неваксинация, които играят доста значима роля ", прецизира медицинският специалист. И припомня, че значение за разпространяването на вируса играе степента на намаляване на имунитета с времето, както и " ширината " му по отношение на разнообразни разновидности.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР