На този ден през 1968 г. бившата първа дама на

...
На този ден през 1968 г. бившата първа дама на
Коментари Харесай

Най-скандалната сватба - Джаки Кенеди се омъжва за Онасис

На този ден през 1968 година някогашната първа дама на Съединени американски щати Жаклин Кенеди се омъжва за корабния магнат Аристотел Онасис. Четири месеца преди този момент братът на Джон Кенеди, сенаторът Робърт Кенеди (Боби), е погубен в Лос Анджелис.

В този миг от живота си Джаки смята, че семейство Кенеди са преследвани и че тя и децата би трябвало да изоставен страната. Бракът с Онасис разрешава да направи това, като освен това неговите пари могат да обезпечат на всички пищно и умерено битие, до момента в който нейното име и популярност могат да обезпечат на Аристотел публично състояние.

Бракът се оказва не доста сполучлив. Новото семейство доста рядко е дружно. Появява се напрежение сред дъщерята на Онасис от предходен брак, Кристина, и Жаклин, тъй като всяка от тях вижда в лицето на другата съперница за наследството. Когато Аристотел Онасис умира, Джаки е в Ню Йорк с децата си. Кристина предлага 26 млн. $, които тя приема и се отхвърля да предявява искания към останалото завещание.

И въпреки да е посочена за една от 50-те най-богати дами в Америка, Джаки избира да работи. Приема длъжността на консултант-редактор в издателство „ Ню Йорк ”, тъй като желае да прави нещо, което харесва, както и да употребява образованието и опита си. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР