На Тодоровден бе даден старт на дългоочаквания ремонт на Летния

...
На Тодоровден бе даден старт на дългоочаквания ремонт на Летния
Коментари Харесай

Стартира ремонтът на Летния театър в Стара Загора

На Тодоровден бе даден старт на дълго чакания ремонт на Летния спектакъл в. 62 години след неговото основаване, след стотици концерти, постановки и събития, е време да върнем блясъка му, разгласи във Фейсбук заместник-кметът по просвета, туризъм и юношески действия в града Милена Желева. На откриването участваха и министрите - на образованието Красимир Вълчев и на стопанската система Лъчезар Борисов.
" Някога на това място е имало каменна кариера, а през днешния ден е обичано място за просвета и изкуство измежду природата на Аязмото. Лили Иванова, Емил Димитров, роклегендите Юрая Хийп са единствено дребна част от огромните имена, които са се качвали на тази сцена ", написа още Милена Желева.
 Милена Желева ще е петият заместник-кмет на Стара Загора Милена Желева ще е петият заместник-кмет на Стара Загора
Петият заместник-кмет на Стара Загора, който ще поеме ресора „ Култура, туризъм и юношески действия “ ще бъде Милена Желева....
Летният спектакъл в парк " Аязмото “ е открит през 1959 година, с към 3000 места. Освен просторна сцена, театърът е съвременен за времето си – има 4 комфортни гримьорни, зали за артистите и за сценичен атрибут. Една от първите прояви на сцената му е Фестивалът на музикалната и танцова самоинициатива.
Самият спектакъл не е монумент на архитектурното изкуство, само че е неповторимо средище за духовно другарство, трайно вписан в заобикалящата среда от скъпи дървесни типове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР