На тези избори гласуваме само с хартиена бюлетина, реши Централната

...
На тези избори гласуваме само с хартиена бюлетина, реши Централната
Коментари Харесай

Кои бюлетини са невалидни?

На тези избори гласуваме единствено с хартиена бюлетина , реши Централната изборна комисия (ЦИК) два дни преди вота. За какво би трябвало да внимаваме при гласоподаване, с цел да бъде регистриран гласът ни?

Върховният административен съд ще се произнесе по жалбата против Комисията най-рано в понеделник

„ Недействителна е бюлетината, когато вотът на гласоподавателя не е маркиран с разрешените знаци – Х и V, със наследник химикал. Върху бюлетината не би трябвало да им задрасквания, да написа нещо в допълнение. Не бива да се визира прилежащото поле, където е вотът за друга партия “, сподели пред bTV Камелия Некова, ръководител на ЦИК.

„ Ако някой си разрешава, да си „ играе “ с инструмент, обвързван с изборния развой, това е нелегално “, сподели ръководителят Камелия Нейкова

Избирателите да прегънат бюлетината, тъй че да не се разкрива тайната на вота. Също да я предадат на СИК за втори щемпел и да бъде откъснат отрязъкът с номерчето ѝ.

Нейкова разяснява и сигнала за неналичието на протоколи за избор на кмет в габровски села.

„ Това не е нарушаване, защото те не съставляват независимо кметство, с цел да се организира избор за кмет на кметство. Избирателите ще гласоподават за общински съвет и за кмет на община “, изясни ръководителят на ЦИК.

Проследете с нас кметския избор в цялата страна

Тя разгласи, че към 10 ч. няма сигнали за основни нарушавания на изборния развой в страната. На места имало единствено неявили се членове на секционни изборни комисии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР