На територията на Видин всичко е спокойно, няма напрежение и

...
На територията на Видин всичко е спокойно, няма напрежение и
Коментари Харесай

Ситуацията във Видин е спокойна, няма пострадали от падналия метеорит


На територията на Видин всичко е умерено, няма напрежение и няма потърпевши хора. Няма сигнали за материални вреди от прелетелия над Северозападна България астероид. В това увери шефът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин на брифинг пред публицисти.

Има един единствен подаден сигнал от село Гомотарци, община Видин за мощен гръм.

На доста места в цялата област Видин се е чул екот от падналия астероид. На разнообразни места тътенът се е чул по-различен метод и сигурно може да има уплашили се хора.

По-рано очевидци от Видин описаха за прелетелия астероид. Хората се впечатлили от светлината, само че се уплашили да не е земетресение.

Синоптикът Боби Лазаров изясни, че когато астероидът навлиза в земната атмосфера към този момент е метеор. Това, което видяхме може да не е било по-голямо от портокал или киви, допусна той. В момента има деен метеорен поток и е допустимо да са някакви елементи от него. Има голям метеоритен пояс поради конфликтите, които се случват сред тях в орбитата, разяснява Лазаров и добави, че астероидът наподобява доста на нашите български скали.

Боби Лазаров съобщи, че би трябвало да се откри и да се проверява астероидът. Той посочи, че се касае за каменен или каменно-железен астероид.
 Метеорит изплаши Северозападна България?
Метеорит изплаши Северозападна България?

Потребители в обществените мрежи споделят обезпокоени за мощен звук и светлина в небето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР