На територията на целия ЕС да важат едни и същи

...
На територията на целия ЕС да важат едни и същи
Коментари Харесай

Шофьори с отнети книжки в чужбина лъжат, че е изгубена или открадната и им издават нова в България

На територията на целия Европейски Съюз да важат едни и същи наказванията за тежки нарушавания по пътищата. Около концепцията за по-широк обсег на глобите се оповестиха евродепутати. Едно от предложенията е при лишаване на шофьорска брошура, в която и да е страна от Съюза, наказанаието да бъде годно и във всички страни членки.

Целта е чрез продан на информация сред страните членки тежко провинилите се да не намират малки врати, с които още веднъж да седнат зад кормилото. 

" Стигаше се до хипотези, при които някой с отнета брошура се връща в България и я афишира за изгубена или открадната и му се издава нова. Ако бъдеш заловен, че си заявил изгубена брошура, а тя е отнета – това е закононарушение и ще бъдеш съден. Знам за такива случаи, в които по този метод хора са си вадили брошура откакто им е била отнета някъде другаде, лъжейки, че тя е изгубена. Години наред не се е обменяла информация, че той е бил лишен през това време ", обясни юрист Илия Тодоров пред Bulgaria On Air от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.

Българските водачи са по-внимателни в чужбина, тъй като зад граница заплащането на санкциите е неизбежно, означи юрист Тодоров и добави, че у нас при събирането на санкциите от задгранични жители най-сериозен е проблемът с гастарбайтерите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР