На територията на София се въвеждат нови мерки срещу разпространението

...
На територията на София се въвеждат нови мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Задължителни маски на закрито и в София от 4 август

На територията на София се вкарват нови ограничения против разпространяването на ковид, това се показва в заповед на РЗИ-София.

Заповедта влиза в действие от 4 август и е с дълготрайност 30 дни. Всички лица, когато се намират в закрити места, които са налични за жителите и/или са предопределени за публично прилагане, в това число лечебни заведения, аптеки, оптики, профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни, административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жителите, търговски обекти, транспортните средства за публичен транспорт (трамваен, тролейбусен, метро влакове, таксиметрови коли и маршрутни таксита), железопътни гари, автогари, летище София, метростанции, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост.

Всички работодатели и органи по назначение да провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства, както следва: а) редовнo проветряване и дезинфекция; б) недопускане до работните пространства на лица с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други); в) инструктаж на личния състав за вярна хигиена на ръцете; г) основаване на организация, която да обезпечи физическа отдалеченост сред лицата минимум от 1,5 м., а при неспособност – носене на защитна маска за лице; 5. При опция и по преценка работодателите и органите по назначение да основават опция за работа в отдалечена форма (надомна работа/работа от разстояние) или открият работно време с променливи граници или работа на смени, в това число ограничение на несъществени контакти на работните места.

В заповедта се споделя още, че се лимитират свижданията в лечебни заведения за болнична помощ и в приютите. Допускат се единствено свиждания при пациенти с престой над 5 дни-по преценка на лекуващия доктор по отношение на здравословното положение на пациента и риска от заразяване сCOVID-19.11. В профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни се позволяват визити на външни лица по изключение и по преценка на шефа на институцията при съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения за съблюдаване на физическа отдалеченост 1,5 м. и носене на защитна маска за лице.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР