На територията на Шотландия се намират не малко острови -

...
На територията на Шотландия се намират не малко острови -
Коментари Харесай

Най-специалното островче в Шотландия

На територията на Шотландия се намират не малко острови - някои по-големи, други по-малки, близки и отдалечени. Затова и хора, които желаят да заживеят живот, далечен от актуалната цивилизация, постоянно са привлечени от концепцията да си купят някой по-самотен остров.
 Сейнт Килда - едно от най-призрачните места в света
Едно от най-призрачните места в света

Изоставеният архипелаг

И някои щастливци фактически го вършат. Наскоро мъничкият остров Плада в Шотландия е бил продаден за напълно скромната цена от 350 000 паунда. За съпоставяне с тази сума може да се купи тристаен апартамент в Глазгоу или Единбург - най-големите градове в Шотландия. А пък на всеки мераклия да си купи парцел в Лондон, ще му трябват най-малко едни 536 000 паунда.

Интересното за островчето Плада е, че на неговата територия от 113 312 квадратни метра се намира единствено една къща и притежателите му ще са един тип господари на независимото си притежание. Те към този момент разполагат с въпросната къща с цели пет стаи, че дори и хеликоптерна площадка.
 Снимка 583386

Още по-специалното на шотландския остров е, че още през 1790-те години е бил издигнат отличителният му фар. За да се радват още веднъж на забележителните къща и фар, непокътнати до през днешния ден, на новите притежатели ще им се наложи да отделят много време и средства за главен ремонт.
 Снимка 583387

Оказва се, че на Плада не се е живяло най-малко няколко години и това е довело до занемаряването й. Веднъж щом бъде възобновен първичният й образ обаче, хората освен че ще заживеят в актуализирана и приветлива къща, само че и ще се радват на самостоятелността си и естествените дадености.

Ето по какъв начин да спим в къщата на Кръстника

Имението на Вито Корлеоне се дава чартърен

За остров Плада се знае, че е населяван от над 100 типа птици. А и като се изключи че предлага уединен и спокоен метод на живот, не е и напълно надалеч от шотландската цивилизация. Най-близкият по-голям град, Глазгоу, е единствено на 51 километра разстояние и до него може да се стигне с лодка, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР