На територията на Република България към момента не се ремонтира

...
На територията на Република България към момента не се ремонтира
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Към момента у нас не се ремонтира украинска военна техника

На територията на Република България все още не се ремонтира украинска военна техника, разгласи служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Той подсети, че имаме рамково съглашение с Украйна, което на процедура съставлява съглашение за желание за ремонт.

„ Винаги има потребност от повече и повече финанси. Моето гледище към служебното държавно управление е за защита да бъдат отделени 2%. Това е моята цел, уповавам се да я реализира. Тази цел ще бъде в името на модернизацията на българската войска, тъй че нашите военнослужещи да не усеща голямата технолигична бездна, която има сред нас и нашите съдружници ”, сподели той. 

Стоянов увери, че се изследват всички благоприятни условия, в това число с Полша за ремонт на авиационни мотори за МиГ-29.

„ Влезли сме във връзка и с израелски компании, и с посолства на страни, който транспортират МиГ-29. Ще имам скоро среща с министъра на защитата на Полша, уповавам се да успеем ”.

Служебният министър на защитата добави, че се работи и по различен вид - краткотрайна платформа, която да замести МиГ-29. „ Платформата може да е на F-16, Мираж 2000 или Грипен като се изследват безусловно всички благоприятни условия, които съдружниците ни могат да обезпечат ”, добави Стоянов.

Служебният министър на защитата разяснява и издадената от него заповед, с която се не разрешава използването на алкохол и опиати в Българската войска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР