На територията на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на

...
На територията на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Служители на пожарната в Шумен са гасили над 500 пожара от началото на годината

На територията на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РДПБЗН) в Шумен от началото на 2023 година са зародили 977 катастрофи, от които пожарите са 534. През предходната година произшествията са били 1054, а пожарите – 659. Това заяви на брифинг шефът на РДПБЗН в Шумен комисар Иван Иванов, ден преди професионалния празник на огнеборците.

При пожари тази година са починали двама души. Най-много катастрофи в Шуменско са станали през 2012 година – 1720, означи Иванов.

Той напомни, че шуменски огнеборци през тази година участваха в задачи в Турция и Гърция. „ Шумен изпрати екипи по Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз, които оказваха подпомагане и помощ за превъзмогване на следствията от земетресението в Турция. След усложнената метеорологична конюнктура и зародилите тежки пожари в Гърция, РДПБЗН - Шумен изпрати 18 чиновници за подкрепяне и справяне с огромните пожари в страната. Модулът ни интензивно взе участие в потушаването на горския пожар на остров Корфу и на най-големия пожар в Европа от 2000 година насам – над град Александруполис “, сподели Иванов. 

В началото на седмицата, шуменските огнеборци, които гасиха горски пожари в Гърция, се прибраха в България. 

В двора на РДПБЗН- Шумен през днешния ден, в наличието на чиновниците на пожарната, архиерейският наместник отец Димитър отслужи водосвет. До 16:00 часа през днешния ден жителите и най-малките поданици на града ще имат опция да се срещнат с работата на огнеборците и да прегледат техническите средства за реагиране при пожар.

Увеличение на пожарите в Шуменско регистрираха от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ през предходната година. Тогава комисар Иванов насочи зов към хората да са по-внимателни при боравенето с огън навън, защото съгласно него причина за множеството пожари в региона е човешка немарливост. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР