На територията на община Благоевград е обявена епидемична обстановка. Тя

...
На територията на община Благоевград е обявена епидемична обстановка. Тя
Коментари Харесай

Епидемична обстановка в Благоевград - този път заради грип

На територията на община Благоевград е оповестена епидемиологична конюнктура. Тя влиза в действие от 18 март. Причината е нараснала заболяемост от грип и ОРЗ, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

С наставление на шефа на Областната РЗИ се не разрешават плановите интервенции в лечебните заведения, провеждането на детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, както и осъществяването на плановите имунизации и реимунизации при деца.

Най-силно наранена от острите респираторни инфекции е възрастовата група от 5 - 14 година След нея се подреждат децата до 4 година

Учениците в Благоевград ще продължат да учат присъствено . В същото време продължава наблюдението върху броя на отсъстващите възпитаници, защото в някои учебни заведения техният брой е към 20%.

В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура могат да бъдат въведени спомагателни ограничения.

Министерството на здравеопазването припомня, че спазването на главните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост е дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

Благоевград беше една от най-засегнатите области в страната по време на пандемията от COVID-19. В последните седмици обаче случаите понижават доста. За последното денонощие инфектираните с COVID-19 в региона са 4 .
 Новите случаи на COVID-19 са 1949, в болница са 2303 души
Новите случаи на COVID-19 са 1949, в болница са 2303 души

Поставени 2342 ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР