На територията на област Кърджали пътищата от републиканската пътна инфраструктура

...
На територията на област Кърджали пътищата от републиканската пътна инфраструктура
Коментари Харесай

В област Кърджали пътищата са проходими при зимни условия

На територията на област Кърджали пътищата от републиканската пътна инфраструктура са обработени и проходими при зимни условия, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Областното пътно ръководство инж. Иван Гавазов.

Той посочи, че все още няма въведени ограничавания, закъсали коли и паднали дървета. Отчете също, че машините са на терен, само че поради продължаващия снеговалеж от влажен сняг се о чаква през идващото денонощие да има паднали дървета.

За Българска телеграфна агенция регионалният шеф Даниел Делчев разяснява, че досега не е обявено за обитаеми места без ток, вода или бедстващи хора.

По данни на Хидрометеорологичната обсерватория /ХМО/ в Кърджали, най-голямо количество сняг е паднало в Кирково - 31 л/кв.м, а като височина на снежната завивка - в Крумовград - 18 см. По информация на кмета на Крумовград Себихан Мехмед, по високите места в общината снежната завивка доближава до височина от 40 - 50 см.

Валежите от влажен сняг на територията на област Кърджали не престават, а прогнозите на ХМО са да не стопират до на следващия ден. По данни на Националния институт за метеорология и хидрология, област Кърджали е в оранжевата зона за превалявания и формиране на снежна завивка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР