На територията на област Бургас грипната епидемия е отменена, а

...
На територията на област Бургас грипната епидемия е отменена, а
Коментари Харесай

Отмениха грипната епидемия в Бургас, обявиха в Пловдив


На територията на област Бургас грипната зараза е анулирана, а с нея отпадат и всички противоепидемични ограничения. Това реши на свое съвещание регионалния щаб след разбор на спадналите равнища на заболелите и наклонност за нормализиране на ситуацията. Навременните ограничения през отминалата седмица са дали резултат смятат от регионалния щаб.

" Отменя се грипната зараза, считано от на следващия ден. До това решение се стигна мъчно, имаше диспути. Някои от кметовете бяха срещу. Случаите са в действителност намалели и по тази причина дадох като предложение, осъзнавайки каква отговорност поемам, преустановяване на грипната зараза и връщане на децата в учебно заведение. Естествено това беше съпроводено и от поддръжка от районния инспекторат по обучение и мисля, че това беше вярното решение ", съобщи началникът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров.

А Петя Петрова, която пък е началник на РУО Бургас, добави: " От на следващия ден учениците са на учебно заведение присъствено в класните стаи ".

Междувременно от здравното министерство оповестиха грипна зараза в област Пловдив. Причината е нарасналият брой на респираторните болести. Временни противоепидемични ограничения се вкарват за интервала от 19 до 30 януари.

Министерство на здравеопазването припомня, че целесъобразно е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – ефикасни както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР