На територията на България не е ремонтирана досега украинска военна

...
На територията на България не е ремонтирана досега украинска военна
Коментари Харесай

Военният министър: Украинска техника не е ремонтирана досега в България

На територията на България не е ремонтирана до момента украинска военна техника, твърди министърът на защитата в служебното държавно управление Димитър Стоянов. Той уточни, че има подписано рамково съглашение и при осъществени такива действия, популацията щяло да бъде навреме осведомено.

Стоянов бил насочил напъните си да търси способи за ремонт на МиГ-29.

По думите му било говорено с Полша за ремонт на авиационни мотори за изтребителите и скоро той щял да се срещне с министъра на защитата на Полша.

„ Влезли сме по отношение на израелски компании, с посолства на страни, които експлоатират МиГ-29, и в този момент главната ни цел е ориентирана към Полша “, разяснява Стоянов в събота от Шипка, където беше на честванията на 145-ата годишнина от епопеята, представен от Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че се работи и по друга платформа, която да замести този изтребител.

„ Изпратил съм писма до четири страни, получих отговор от Швеция и Франция, чакам отговор от Съединени американски щати и Израел за платформа, която да замести МиГ-29 в този директен интервал, в който Военновъздушните сили няма да имат действителни благоприятни условия да извършват дилемите си “, означи Димитър Стоянов.

На въпрос той отговори, че се преглеждат като допустима платформа и " Ф-16, " Грипен ", както и безусловно всички благоприятни условия, които нашите съдружници могат да ни дават ".

Предизвикалата много мнения негова заповед, с която не разрешава алкохолът и опиатите в работно време, Стоянов изясни като превантивна мярка.

„ Провокиран бях от случая преди няколко седмици, когато водач използва опиати, катастрофира и аргументи две жертви. Не желая българската войска да е тази, която ще постъпи по този метод “, изясни Стоянов и акцентира, че промените в заповедта имат предпазен темперамент.

Той уточни, че такава заповед има от 2010 година, в този момент тя е обновена като е включена и използването на опиати.

В момента тече инспекция, сподели министърът по отношение на пожара, който породи преди дни на военния полигон „ Тюлбето “ в Казанлък. Според него военнослужещите са изпълнили своите обвързване - да обезвредята невзривени муниции, които няма по какъв начин да бъдат съхранявани.

„ Лично аз не съм за наказванията “, добави Стоянов.

Министърът ще желае за защита да бъдат планувани 2 на 100:

„ Моето гледище към служебното държавно управление е за защита да бъдат отделени два %, това е моята цел, уповавам се да я реализира и тази цел ще бъде в името на модернизацията на българската войска, на ремонта на наличната техника, тъй че нашите военнослужещи да не усещат тази голяма софтуерна бездна, която има сред нас и нашите съдружници. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР