На теория всички искаме да живеем в чист и подреден

...
На теория всички искаме да живеем в чист и подреден
Коментари Харесай

Доброволци събраха над 200 кг боклуци от Борисовата градина

На доктрина всички желаеме да живеем в чист и спретнат град, да имаме красива и зелена градска среда и да можем да се разхождаме в парковете, без да газим фасове и да подритваме пластмасови бутилки.

На процедура обаче няма софийски парк, в който човек да може да пусне децата да играят, без да се тормози, че има риск да паднат и да си одерат лицето в счупено стъкло.



Все отново, има светлина в тунела. На празника на София, 17 септември, стотици жители се включиха в проведената от British American Tobacco (БАТ) самодейност " Пчелен мед за боклук " и събраха близо 200 кг непозволено изхвърлени боклуци в Борисовата градина.

Това е второто годишно издание на екологичната акция, която цели с изключение на разчистване на парка, разпространение на виновното отношение към градската среда и предварителна защита против замърсяването с дребни боклуци.



Сред непозволено извърлените отпадъци, които доброволците събраха, имаше фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, железни предмети и още купища боклуци, за които въображението и на най-гениалния фантазьор няма да се сети.

Участниците, които предодаха боклуци получиха алегоричен подарък бурканче с мед, а за тези с най-голямо събрано количество отпадък, се състоя награждаване с спомагателни изненади. Вечерта се състоя и второто издание на церемонията по връчването на премиите.



Организаторите от БАТ България и Парк-театър Борисова градина раздадоха награди на Юлиан Вергов и Боряна Братоева за най-хубави надлежно мъжка и женска роля в представления, играни на сцената на парк-театъра, а British American Tobacco Bulgaria бяха отличени за използване на екологични, обществени и корпоративни политики и начинания (т.нар. ESG - environmental, social and corporate governance).

Кампанията „ Пчелен мед за боклук ” е част от годишната ESG стратегия на БАТ България за стабилно развиване на компанията и поддържа националната годишна стратегия „ Да почистим България дружно “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР