На теория има вариант да няма четвърта вълна – или

...
На теория има вариант да няма четвърта вълна – или
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Ваксинацията не върви, предвиждам още една COVID-19 зима

На доктрина има вид да няма четвърта вълна – или хората се разболяват и изкарват вируса или се имунизират. Ваксинацията обаче не върви. Тази хубава доктрина би трябвало да я махнем и да се приготвим. Ваксинираните би трябвало да са доста. Проблемът е, че имаме преболедували преди много месеци - антителата им стартират да понижават. С тези темпове на имунизация - към септември какъв брой мислите, че ще са ваксинираните...?! Това предизвести в предаването " Денят ON AIR " по телевизия Bulgaria ON AIR математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов.

По думите му бихме могли да си докараме вълна от 3000-3500 болни дневно.

" Догодина се чака да излязат и хапчета, което радикално ще промени обстановката. Поне още една зима под знака на COVID-19 планувам. След това ще може човек да избира - ваксина или да се лекува с хапчета. В математика най-изгодната обстановка е човек да се имунизира в този момент ", уточни той за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че живеем без дълготрайно мислене, не се интересуваме за това, което би настъпило през септември, сходно на хората, които преди милиони години са живеели ден за ден.

" Активно си внасяме индийския вид на вируса. Ще му би трябвало към месец, с цел да стане доминантен. Трябва да се популяризира и да измести другия вариант. Добре е тези ограничения да останат, колкото и да са неприятни. Има и такива без маски към този момент, които са евентуални преносители ", акцентира проф. Витанов.

Според него това, че " Делта " разновидността е по-заразен, може да му оказа помощ да надделее обстоятелството, че имаме 1 млн. души с ваксина.

" Ако се прави различен щаб за битка със болестта, уповавам се да не бъда поканен, с цел да си умря ", добави математикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР