На технологичния фестивал South by Southwest в Остин Walt Disney

...
На технологичния фестивал South by Southwest в Остин Walt Disney
Коментари Харесай

Disney представи малък робот, който може да изгради емоционална връзка с потребителите

На софтуерния фестивал South by Southwest в Остин Walt Disney Imagineering Research & Development Inc. показа най-новото си произведение – зайче робот, което кара ролкови кънки.

Роботът беше показан от Джош Д‘Амаро, ръководител на Disney Parks, Experiences and Products, дружно с инженерите в Walt Disney, Тони Дохи, Тони Дибани и Морган Поуп. Роботизираното зайче бе показано по време на презентация, озаглавена „ Изкуството и науката зад безконечното описване на истории от Disney ”. Демонстрацията беше част от напъните на Disney да сътвори роботи, които да изградят прочувствена връзка с потребителите. Роботът употребява данни за хващане на придвижване, с цел да наподобява достоверно и да успее да допре аудиторията.

Роботът има клепнали уши и кара ролкови кънки. По време на презентацията роботизираното зайче изпадна от кутия, като се превъртя напред – тъкмо като анимационните герои на Disney. То също по този начин показва разнообразни умения като каране на кънки и правене на салта.

„ Използваме материали с висока продуктивност и се възползваме от механичните резултати на мащабиране, тъй че всичко да е динамично и крепко “, споделя Поуп. „ Но ние също използваме данни за хващане на придвижване, тъй като желаеме да вършим специфични представления, които да основават страст “, прибавя той.

Дохи и Поуп са изобретателните мозъци и зад невероятния робот Спайдърмен, който прави задни салта в Avengers Campus в Disney California Adventure.

Планове за други сходни технологии

Тази самодейност ще помогне за съживяването на някои от най-обичаните герои на Disney. Роботите ще бъдат проектирани да имитират присъщото държание на героите, предоставяйки на аудиторията в тематичните паркове невероятни и запаметяващи се прекарвания.

Disney разкри проекти и за други сходни технологии като Tinker Bell. По време на презентацията дребен робот Tinker Bell се появи във фенер и отговори на въпроси в действително време.

Според отчет, роботизираното зайче наподобява на заека Джуди Хопс от наградения с „ Оскар “ анимационен филм на Disney „ Зоотрополис “ от 2016 година От Disney обаче към момента не са разкрили формалното име на зайчето, както и по кое време тъкмо ще можем да го забележим в известните им паркове.

Подобни роботи биха били същинска сензация измежду дребни и огромни изключително в случай че екипът на Disney реши да сътвори роботи, основани на герои, които радват няколко генерации наред. А пък тази прочувствена връзка би оставила прочувствен и значим отпечатък в детската душа на всеки, без значение на какъв брой години е.

Очакваме с неспокойствие да забележим какво са приготвили от Disney за нас и какви ще бъдат идващите роботи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР