На тазгодишното издание на фестивала, участие ще вземат и петима

...
На тазгодишното издание на фестивала, участие ще вземат и петима
Коментари Харесай

Победители от китарни конкурси дават началото на GuitArt Festival в Пловдив

На тазгодишното издание на фестивала, присъединяване ще вземат и петима от младите китаристи, спечелили от състезанията на фестивалите от платформата EuroStrings - Нино Д`Амико (Италия), Мая Крали (Словения), Флавио Нати (Италия), Луис Алехандро Гарсия (Испания), Каси Мартин (Франция), които ще дадат майсторски класове на млади български китаристи.
Майсторските класове ще се проведат на 29.10.2020 от 10:00ч., след авансово записване. Отново в четвъртък, от 17:00ч. те ще създадат и онлайн концерт, който също ще се излъчва на страницата на фестивала във фейсбук и други стрийминг платформи. Вечерта ще приключи с онлайн концерт на световноизвестната китаристка Анабел Монтесинос (Испания), който ще се излъчва пред аудитория в в Куклен спектакъл – Пловдив от 19:00ч. Анабел Монтесинос гостува на пловдивският фестивал, като Посланик на европейската платформа EuroStrings, която е съфинансирана от Програма Tворческа Европа на Европейския съюз за интервала 2017-2021.
На идващият ден (30.10.2020) Анабел Монтесинос ще направи и онлайн Майсторски клас на с петимата млади китаристи на EuroStrings.
Петъчната фестивална вечер ще приключи с два концерта: от 19:00ч. „ Майстори на китарата “ е концерт на Веселин Койчев и другари в Куклен спектакъл - Пловдив, а от 22:00 в Bee Bop Café концерт ще създадат и Tango Cats.
В събота ( 31.10.2020) от 10:00 ч. още един Посланик на европейската платформа EuroStrings – Марко Тамайо(Куба) ще направи онлайн майсторски клас като искащите би трябвало да се запишат авансово.
 Ул. Иван Вазов в Пловдив става пешеходна зона? (СНИМКИ) Ул. " Иван Вазов " в Пловдив става пешеходна зона? (СНИМКИ)
Проект за превръщането на улица " Иван Вазов " в пешеходна, показаха от община Пловдив. Идеята беше посрещната с утвърждение на извършен...
Вечерта ще приключи още веднъж с два концерта. От 19.00ч. концерт на Дарко Багески (Северна Македония) в Студио 1 на БНР Пловдив и от 22.00ч. концерт на Hot Club de Plovdiv в Bee Bop Café.
В неделя ( 01.11.2020) от 10.00ч. на страницата на фестивала ще стартира и онлайн „ Международен конкурс за класическа китара GuitArt 2020 “, а спечелилите от състезанието ще бъдат оповестени преди заключителният концерт на Del Padre в Дом на културата „ Борис Христов “
Победителят в състезанието с изключение на парична премия, ще получи и присъединяване в едногодишната стратегия за продан на EuroStrings, която се извършва в сходство с главния образователен проект на платформата. По време на онлайн състезанието, за младите актьори на EuroStrings ще има лекция, която ще ги запознае с разнообразни средства и способи за сполучливото им показване на фестивали, състезания, професионално държание и други
От 19:00 ч., след оповестяване на спечелилите от състезанието и връчване на премиите, огромен концерт ще създадат Del Padre, които ще отпразнуват своята 10 годишнина на сцена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР