На тържествена церемония в Мраморната зала на Съдебната палата съдия

...
На тържествена церемония в Мраморната зала на Съдебната палата съдия
Коментари Харесай

Съдия Николинка Чокоева встъпи в длъжност „Административен ръководител – председател на Окръжен съд – Русе“

На тържествена гала в Мраморната зала на Съдебната палата арбитър Николинка Чокоева подписа акт за встъпване в служба „ Административен началник – ръководител на Окръжен съд – Русе “. Официални посетители на събитието бяха членове на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, ръководителите на Апелативен съд Велико Търново, на Административен съд Русе и на районните съдилища на Русе и Бяла, Окръжният и Районният прокурор, Кметът, Областният шеф, Директорът на ОДМВР, Деканът на Юридическия факултет, ръководителят на Адвокатски съвет, Началникът на Регионално ръководство на образованието.

На съвещанието на Висшия правосъден съвет на 14.02.2023 година, когато арбитър Чокоева бе определена, членове от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет акцентираха притежаваните от нея професионални качества и опит, творчеството, силата и толерантността, с които подхожда към административната работа и при решение на проблемите.

Съдия Николинка Чокоева има над 23 години съдийски стаж. Кариерата ѝ в органите на правосъдната власт стартира като младши арбитър в Окръжен съд – Русе в интервала 21.02.2000 година – 01.01.2002 година, след което е арбитър в Районен съд – Русе, а от 24.09.2009 година правораздава в Окръжен съд – Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР