На тържествена церемония Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК)

...
На тържествена церемония Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК)
Коментари Харесай

Бъдещи журналисти получиха днес дипломите си от Софийския университет

На тържествена гала Факултетът по публицистика и всеобща връзка (ФЖМК) на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ връчи дипломите на приключилите образователно-квалификационната степен „ Бакалавър “ и „ Магистър “ от випуск 2023 година Церемонията се състоя в Ректората на Софийския университет. 

На дипломирането слова произнесоха ректорът на Софийския университет проф. доктор Георги Вълчев, деканът на Факултета по публицистика и всеобща връзка проф. доктор Веселина Вълканова, доктор Бойко Василев, изпълнителен продуцент и водещ на предаването „ Панорама “ по Българската национална телевизия, както и отличникът на випуска Божидар Русев.

„ Скъпи сътрудници, Вие получавате своите дипломи в 135-ата година от основаването на нашата Алма матер и сред две знакови годишнини - 70-ата година от основаването на специалността „ Журналистика‘‘, като академична стратегия на Софийски университет, и в навечерието на полувековния празник от основаването на Факултета по публицистика, като независимо звено на нашата Алма матер “, сподели проф. доктор Веселина Вълканова.

„ Скъпи, сътрудници, с Вас имахме дълго и не всеки път леко пътешестване. Преживяхме епидемията, преживяхме физическото разделяне и онлайн връзката. Но ние се опитахме да Ви дадем най-хубавото от последните проучвания, от науката и от практиките за медиите и връзката, информационните действия. Надявам се, че сме Ви преподали това познание, което си коства да бъде научено. Надявам се, че качествата, с които сте влезнали при нас, сме развили в умения, тъй като това е смисълът “, добави деканът на Факултета по публицистика и всеобща връзка проф. Веселина Вълканова.

„ Оттук-насетне би трябвало да продължите по пътя на знанието, тъй като се надявам, а и съм сигурен, че завършвайки компетентност в Софийски университет, към този момент сте съоръжени с всички умения да си проправите път напред, независимо в знанията, и това ще бъде най-голямата наша заслуга, в случай че сме съумели да го създадем “, се обърна към абитуриентите ректорът на Софийския университет проф. доктор Георги Вълчев.

„ Не вярвайте толкоз доста на това, което виждате в телефоните си. В тази епоха няма по какъв начин да не ги ползвате. Разбира се, че ще ги ползвате. Отворете сетивата си. Ние сме дарени със сетива. Ползвайте сетивата си тогава, когато черпите информация. Само те ще Ви разрешат да продължите да развивате мозъците си, тъй като всичко това, което мине през сетивата Ви, по-късно, което е осмислено от Вашия разум, е това, което може да Ви изведе на правилния път “, посъветва той дипломиращите се студенти.

Лесното свърши и в този момент идва сложното. Трудното за мен беше един въпрос: „ Защо работя тази специалност? “. Сблъсках се с този въпрос, с особена заостреност, много млад, когато като кореспондент в Сараево, по време на войната, се изправих пред една срутена постройка, и пред една стара жена, която беше изгубила сина си и дома си, т.е. съвсем всичко, аз трябваше да намеря моралното опрощение да кажа на самия себе си: „ Ти би трябвало да помолиш тази жена да приказва! “, описа журналистът Бойко Василев, който също е ученик на ФЖМК.

Накрая на церемонията бяха връчени дипломите на абитуриентите, трима от които бяха наградени със златни значки „ Отличник на Софийския университет “. Сред завършващите бяха откроени също носителите на грамоти и отличниците от другите катедри на факултета.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР