На търг на аукционната къща Barrett Jackson бе продадена първата

...
На търг на аукционната къща Barrett Jackson бе продадена първата
Коментари Харесай

Първият екземпляр на възродения Hummer се продаде за $2,5 милиона

На търг на аукционната къща Barrett Jackson бе продадена първата серийна ройка на новия електрически пикап на GMC, който бе пуснат под възродената марка Hummer. Купувачът заплати за автомобила 2,5 милиона $.

GMC Hummer EV беше показан през есента на 2020 година, а серийното произвеждане на модела започва в края на същата година в завода в Детройт-Хамтрамк в Мичиган.

Пикапът от първата специфична версия Edition 1 е оборудван с електрически силов елемент с мощ над 1000 конски сили и акумулатори, които разрешават да изминете над 550 километра без презареждане.
 Нови детайлности за възродения супер пикап Хамър (Видео)
Нови детайлности за възродения супер пикап Хамър (Видео)

GMC Hummer, с мощ от 1000 к.с, ще коства над 70 хиляди $

Благодарение на електрическата скица пикапът получи редица необикновени функционалности. Например, GMC Hummer EV има специфичен режим Crabwalk, при който и четирите колела се завъртат в една и съща посока под еднакъв ъгъл, тъй че пикапът може да се движи по диагонал в тесни зони отвън пътя. Освен това за автомобила е очакван режим Extract, който може да усили просветът от земята с 15 сантиметра. Пикапът е оборудван с 18 камери, които непрекъснато сканират повърхността под дъното на колата.

Първият образец на новия пикап получи с чукчето на търга цена от 2,5 милиона $, което е с повече от 20 повече от фабричната цена на GMC Hummer EV - 112,6 хиляди $. В същото време всички останали коли в стартовата специфична версия на Edition 1 към този момент са изчерпани - колите бяха разпродадени към един час след началото на формалните продажби.
 Войната на електрическите пикапи: Ето какво предлага всяка компания
Войната на електрическите пикапи: Ето какво предлага всяка компания

Първи на пазара ще е Rivian R1T

В събота, 3 април, ще бъде премиерата на друга версия на Hummer EV, електрически SUV, осведоми Аutonews. Той ще се разграничава от пикапа единствено в затворената задница на каросерията, където вместо товарната платформа ще има спомагателен трети ред седалки. Очаква се интериорът на SUV да бъде изработен в същия жанр като този на пикапа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР