На тъмно и под вой на сирени започна 19-ата Световна

...
На тъмно и под вой на сирени започна 19-ата Световна
Коментари Харесай

На тъмно и под вой на сирени започна 19-ата Световна среща на българските журналисти в Украйна

На мрачно и под писък на сирени стартира 19-ата Световна среща на българските публицисти в Украйна, съобщи специфичният сътрудник на " Фокус " Ива Дойчинова в разтресената от военни дейности страна.

" Моят първи запис ще премине под звуците на генераторите. Токът тук постоянно стопира. Началото на срещата беше ознаменувана със прекъсването му ", описа Дойчинова.

Вчера влязохме в първото българско бесарбско село Заря, звуците на " Облаче ле бяло " се сляха със сирените за въздушна заплаха. Това е животът в Украйна сега, добави още тя.

14 български медии триумфа да се съберат в Одеса. Откриването стартира с думите на Кирил Вълчев, който сподели кои са трите значими послания, които се насочат през днешния ден - знак, че българите сме устойчива общност и сме сплотени навсякъде по света, без значение от опасностите; второто обръщение - че мястото на публицистите е там, където са събитията, войната е тук и ще дойдем да отразим това, което виждаме; третото послания - 19-ата среща значи обръщение за последователност.

Райна Манджукова, която е изпълнителен шеф на ИА за българите в чужбина и украинка по генезис поздрави всички представители на български медии по света, които съумяха да дойдат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР