На световното първенство по лека атлетика в Будапеща Карстен Вархолм

...
На световното първенство по лека атлетика в Будапеща Карстен Вархолм
Коментари Харесай

Карстен Вархолм отново е със злато

На международното състезание по лека атлетика в Будапеща Карстен Вархолм си върна купата в бягането на 400 м с трудности, която загуби в Орегон преди година. 27-годишният спортист потвърди, че няма еднакъв в хърделите на една обиколка като остави надалеч зад себе си своите противници, финиширайки за 46,89 сек. Това е трета международна купа за Вархолм след 2017 и 2019 година

За първи път в историята на международните шампионати две състезателки поделиха първото място в овчарския скок при дамите. Нина Кенеди от Австралия и Кейти Муун от Съединени американски щати не съумяха да дефинират коя е по-добрата сред двете след дълга и изтощителна борба и най-после се съгласиха да си поделят златото след къси договаряния, приключили с другарска прегръдка. И двете преодоляха по 4,90 м в третите си опити, което е най-хубаво достижение в света за сезона. После и двете направиха по три несполучливи опита на 4,95 м, като имаха по един фаул и на по-ниските височини – Нина на 4,75 м, а Кейти – на 4,80 м.

Британец още веднъж се оказа „ черната котка “ за олимпийския първенец на 1500 м Якоб Ингебритсен. Преди година в Орегон Джейк Уайтман лиши купата на норвежеца за 24 стотни, а в този момент неговият съотечественик от Англия Джош Кър стори същото в Будапеща. Бронзовият медалист от игрите в Токио се движете компактно зад Ингебритсен по трасето и предприе офанзива 150 метра преди финала, която се оказа сполучлива. Шотландецът финишира първи за 3:29,38 мин., оставяйки на 27 стотни зад себе си норвежкия ас – 3:29,65 мин.

В бягането на 400 м при дамите победителка е Марилейди Паулино от Доминиканска република с 48,76 секунди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР