На Световния ден за възпоменание на жертвите на пътни произшествия,

...
На Световния ден за възпоменание на жертвите на пътни произшествия,
Коментари Харесай

Да се отнемат ли автомобилите на нетрезвите шофьори?

На Световния ден за възпоменание на жертвите на пътни катастрофи, близки на потърпевши при произшествия настояха за по-строг надзор на пътя и превантивни ограничения.

В " Денят стартира " от Асоциацията на потърпевшите при произшествия приканиха за приемане на законови промени, които да разрешават отнемането на колите на пияните и дрогираните водачи. Според ръководителя на асоциацията Илия Тодоров това би било по-ефективно от повишение на присъдите за породена гибел на пътя.

" Тежките санкции, когато се случи нещастието, не връщат починалия. Не вършат по този начин, че идващия да се замисли ", съобщи Тодоров.

За по-строг надзор на пътищата и превантивни ограничения за обезопасяване на пътните сектори прикани и бащата Петя от Русе, която почина едвам на 16 години откакто беше блъсната от камион на претрупан бул. в града. След трагичния случай в региона е възобновен подлеза, направена е и пасарелка, само че има и други рискови сектори в града.

" За страдание, чакаме най-лошото да стане. Законите ни са хубави, само че не се съблюдават. Затова моля към институциите, които са ангажирани с тях, да си свършат работата ", съобщи Пламен Митев, татко на Петя.

Още детайлности вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР