На световните пазари преобладава оптимизъм, но има и прекалено много

...
На световните пазари преобладава оптимизъм, но има и прекалено много
Коментари Харесай

Икономист: На световните пазари няма паника, но има предпазливост

На международните пазари доминира оптимизъм, само че има и прекомерно доста „ в случай че “, които по този начин са се подредили, че могат да създадат годината доста добра, само че могат да доведат до доста съществени разбърквания по пазарите и то доста отрицателни във връзка с всички типове активи. Това разяснява пред БНР икономист Цветослав Цачев.

``
реклама

„ На световните пазари този оптимизъм е довел до доста високи цени. Ако не забележим повишаване на корпоративните облаги, рискуваме вложителите да бъдат доста разочаровани и да забележим съществени спадове на пазарите. И приказваме за спад от 15-20%, и то в границите на няколко месеца. Друго огромно „ в случай че “ е комерсиалната договорка сред Съединени американски щати и Китай. И още едно огромно „ в случай че “ е какво ще се случи с инфлацията “, добави той.

Цветослав Цачев разяснява, че няма суматоха, само че си проличава, че предпазливостта съществува. " Няма да се учудя още първото тримесечие да забележим по-силни спадове на пазара “, позволи той.

По думите на икономиста промишлеността в международен мащаб е в криза, като се изключи Китай, където се вижда известно възкръсване: „ Но това не е задоволително да избута стопанската система в световен мащаб. Сега се разчита главно на това, че потребителите харчат пари. Това е проблем, тъй като, да вземем за пример, потребителите в Съединени американски щати са задлъжнели доста. В международен мащаб има прекомерно доста дълг “.

Според Цачев рецесията е това, което почиства неравновесията най-бързо: „ Имам възприятието, че всичко се работи на парче… Въпросът не е да се наливат пари в стопанската система, а да стартира равномерен преход от обстановката сега – напредък, който се дължи на задълженията, към постоянен стопански напредък и по-различна стопанска система “.

По думите на икономиста най-големият проблем на нашата страна е, че „ имаме потребност от доста вложения за възстановяване на качеството на живот и на бизнеса, с цел да може да се повиши продуктивността на труда “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioner (преди 1 минута) Рейтинг: 15 | Одобрение: 0 Интелигенцията сме ок! САМО ГЕРБ! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР