На Светли понеделник – вторият ден от Великден, по традиция

...
На Светли понеделник – вторият ден от Великден, по традиция
Коментари Харесай

С вяра в чудото: Шествие с иконата на Света Богородица в Бачковския манастир

На Светли понеделник – вторият ден от Великден, по традиция в Бачковския манастир се организира литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Образът на Божията майка се носи на ръце от вярващите до местността Клувията над Бачково, където през 17 век е открита от две овчарчета. Повече детайлности от манастира вижте от директното включване на Антоанета Чакандракова.

Стотици миряни пренощуваха в Бачковския манастир, с цел да вземат участие в литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

Образът на Божията майка се носи на ръце от вярващите до местността Клувията над Бачково. Шествието ще бъде водено от игумена на Бачковския манастир свещеник Сионий.

Миряните ще носят копие на иконата, тъй като оригиналът е в много неприятно положение и няма по какъв начин да бъде носен на ръце през шесткилометровия маршрут.
 На Великден в Бачковския манастир: Посланията на новия свещеник Дядо Сионий На Великден в Бачковския манастир: Посланията на новия свещеник Дядо Сионий
Хиляди миряни тази нощ извършиха Бачковския манастир, с цел да посрещнат дружно настъпването на Великден и да се поздравят с Христос Воскресе. Тази сутри...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР