На светкавична кариера в системата на БФС се радва народният

...
На светкавична кариера в системата на БФС се радва народният
Коментари Харесай

Ново 20! Сричащият депутат е делегат на Левски - Ботев Пд

На светкавична кариера в системата на БФС се радва националният представител от ГЕРБ Стефан Апостолов, установяват сътрудниците от „ 24 часа “.

Без да попада в листата на съдийските наблюдаващи в професионалния футбол, 10 дни след конгреса на централата той бе назначен за подобен на мача Марек – Левски Лом от Втора лига.

И в събота съгласно формалния уебсайт на централата вторият му мач ще е дебют в Първа лига на дуела Левски – Ботев Пловдив. Там рефер ще е Валентин Железов с помощници Станимир Илков и Румен Иванов. Четвърти съдия е Васимир Маруан Ел Хатиб. За ВАР ще дават отговор Георги Кънчев Димитров и Георги Тодоров.

Според настоящата нормативна уредба ранглистата на съдийските наблюдаващи се създава преди началото на сезона и се утвърждава от изпълнителния комитет на БФС. Така и се е случило, като всичко е оповестено от уеб страницата на централата.

В ранглистата за сезон 2021/2022 съдийски наблюдаващи в Първа лига са Костадин Гергинов (международен, началник на реферската комисия), Георги Йорданов (международен, заместникпредседател на комисията), Ичко Лозев (международен), Георги Игнатов (член на съдийската комисия), Атанас Бозев (член на съдийската комисия), Кольо Данев (член на съдийската комисия), Стоян Денев (член на съдийската комисия), Стоян Алексиев, Радан Мирянов (главен методист), Петър Петров (мениджър ВАР), Георги Славов, Георги Виделов, Иван Вълчев, Евгени Георгиев, Николай Петров, проф. Йордан Иванов (кооптиран член на съдийската комисия), Мартин Богдев, Ахмед Ахмед, Николай Ангелов (член на съдийската комисия), Георги Нарлев, Антон Генов, Кирил Йорданов (кооптиран член на съдийската комисия), Йордан Сталев, Александър Костадинов, Димитър Костов и Константин Писков. Общо 26 имена. Във Втора лига описът е от 29 души: Асен Николов, Владимир Владимиров, Георги Хаджийски, Веселин Мишев, Стефан Йорданов, Ивайло Лазаров, Иво Боев, Илко Топалов, Йордан Гулев, Йордан Дурчев, Йосиф Ронков, Камен Алексиев, Красимир Василев, Крум Стоилов, Николай Нанев, Стоян Вътев, Стефан Иванов, Тихомир Боболов, Антон Терзиев, Борис Борисов, Милко Николов, Тихомир Костовски, Пламен Божидаров, Илко Томов, Радослав Станев, Костадин Стоичков, Христо Недялков, Иван Кюркчиев и Живко Недялков.

Преди да влезеш в ранглистата за двете професионални групи, би трябвало да си взел участие на семинар, както и да положиш изпит във тип на тест. Стефан Апостолов не е взел участие на семинарите и изпитите. Според специалисти това е нарушаване на конвенцията на УЕФА, която е подписана от България.

Апостолов по принцип не би трябвало да има проблеми да стане съдийски наблюдаващ и по естествен път, откакто до неотдавна бе интернационален съдия, само че реши да приключи кариерата си и да се отдаде на политиката.

Той е народен представител от ГЕРБ в последните няколко Народното събрание, като постоянно е финален в листата в Благоевград, след което се изстрелва преди всичко поради преференциите. Същото се случи и на последните избори, като тогава получи 33,54% персонален избор в региона.

33-годишният Апостолов е наследник на кмета на Симитли и някогашен първокласен рефер Апостол Апостолов-Поли. На последния конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе избран отново с 11 гласа пред Димитър Бербатов, бе препоръчан за член на изпълкома на централата, само че получи единствено 126 гласа, минимум от всички. Последният, който влезе в управата, бе Пламен Манолов с 202 гласа.

Апостолов-старши пък поддържа много съществено Михайлов преди общото заседание, като даже си навлече гнева на Стилиян Петров преди конгреса.
Свързани вести Вижте по какъв начин рефер-депутат срича при четене ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР