На Стефановден ви срещаме с един от най-популярните именици -

...
На Стефановден ви срещаме с един от най-популярните именици -
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев: Кръстен съм на дядо си - снажен, гологлав, свирукаше си през цялото време

На Стефановден ви срещаме с един от най-популярните именици - Стефан Вълдобрев.

„ Има една ария - щом е за Стефановците. То е празник! И изобщо в този момент са празници, свързани с дома. И има една ария, в която припевът е за завръщането към дома – открих предел, отново имам пред себе си дом. Тя се назовава " Бряг, свят най-зелен ". Така че, дано това бъде моят привет за всички уютни домове! “, показа музикантът пред bTV.

Разказва, че носи името на дядо си Стефан. „ Светла му памет. Баба и дядо живяха в село Шейново, Шипка. Така наречената котловина, в този момент ѝ споделят долината на тракийските царе. Тя тогава не се споделяше, тогава си беше розовата котловина. И беше най-най-красивото място на света “, споделя Вълдобрев.

Песента е част от първият им албум за последните 5 години

„ Радвам се, че съм кръстен на него. Той беше доста мил човек - широкоплещест, гологлав, дърводелец. Още от млад носеше един каскет. И си свирукаше от самото начало. Така го помня “, добавя още той.

„ Стефановден - всички хора знаят, че затваря остарялата година – това е финалът на празниците, и отваря една нова година по-късно. При нас се отваря 10-дневката на нормалните обвинени. На 26 декември започваме с рождения ден на Миро, нашия китарист. На 27 декември аз и Стоян Янкулов - Стунджи сме именици. На 1 януари Еко е именник – колкото и да е необичайно, някои може би не знаят, само че Еко се споделя Веселин, а на първи е Васильовден. На 7 януари с Иван затваряме десетдневката на " Обичайните обвинени ". Така че, за мен е по-скоро начало на един празничен интервал. Затварянето идва след 8 януари, тогава към този момент се сгушвам и се прибирам, и се изключвам – и е доста прелестно да си останеш самичък с мислите “, разяснява Стефан Вълдобрев.

Имен ден имат Стефан, Стоян, Венцислав, Станимир, Стамен, Стоил, Цоньо

„ Последните 5-6 години постоянно имаме концерт на Стефановден. Винаги, по този начин се случва - клубен концерт. Така ще бъде и довечера, в един клуб до НДК ", добавя той.

„ Преди на създадем тази традиция със свиренето, се събирахме в Дома на киното със Стефан Китанов, Стефан Командарев. Тримата стефановци. И там идваше цялата кино общественост. Беше в действителност мега якото празненство - във фоайето. Мисля си в последно време, че има потребност да се възвърне това нещо “, споделя още създателят.

„ Хората знаят, че Стефан Вълдобрев е и артист, и артист, и музикант. Един човек излиза, споделя на хората " дайте по-полека, дайте да забавим темпото " и в това време негово движение се забързва до някакви чутовни измерения “, отбелязва той.

„ Има един миг, наслаждения се на момента. Едно стихче. И аз виждам това да го уголемя. Изкуствено някак намалям темпото. И мисля, че се получава. И аз по този начин схващам специалността си “, добавя още музикантът.

Той споделя, че след концерта в НДК майка на дете се свързва с него, тъй като цяла вечер след осъществяванията на сцената то плачело и не можело да бъде успокоено.

„ Заминах рано сутринта, с цел да се забележим. Срещнахме се, по текста си приказваме с децата. Децата схващат текстовете доста повече! Това ужасно ме впечатлява “, изяснява Вълдобрев.

Според него младите би трябвало да трансформират доста неща и по тази причина поддържа митингите

„ И ме попита за какво в песента " Сняг над Сахара " казваш, че си бил и Ева. Обясних на детето, че в тази ария съм се опитал всички по-важни неща, които знам от Стария и Новия завет, да ги вкарам в една ария “, споделя още той.

„ Ако ме питаш в този момент – мога ли да си простя? Дали? Когато разделим морето на две, когато завали сняг над Сахара. Един тип – в никакъв случай. Само че преди три години заваля същински сняг над Сахара. И хората започнаха да ми пращат фотоси – значи, ето – сбъдна се, ще си извиним. И аз го одобрих по този начин – като знак, че ще си извиним сами на себе си. Най-вече! “, разяснява Стефан Вълдобрев.

Той разкри, че довечера концертът на „ Обичайните обвинени “ ще стартира с някоя от новите песни. Ние сега сме съвсем в приключването на нов албум. Имаме девет подготвени неща, седем от тях изсвирихме на концерта в НДК “, разкри музикантът.

Какво още показа той – чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР