На стадион в най-големия град на , Дар ес Салам,

...
На стадион в най-големия град на , Дар ес Салам,
Коментари Харесай

45 загинали от задушаване по време на сбогуване с президента на Танзания

На стадион в най-големия град на, Дар ес Салам, по време на гала за прощаване на 21 март с президента, починаха 45 души, а други бяха ранени. Това заяви през днешния ден танзанийският вестник „ Ситизън “, базирайки се на полицейски отчет и уточнявайки, че те са починали от задушаване.
" Хората починаха, тъй като мнозина се пробваха да влязат на стадиона, заобикаляйки утвърждения маршрут, имаше смачкване ", сподели командирът на специфичната полицейска зона на Дар ес Салаам Лазаро Мамбосаса.
 Деца починаха на погребението на президента на Танзания - били са смачкани Деца починаха на погребението на президента на Танзания - били са смачкани
Жена и четири деца починаха, стъпкани в тълпата по време на погребението на президента на Танзания Джон Магуфули, оповестява BBC, позовав...
Джон Магуфули, който бе избран отново за президент предишния октомври, умря на 17 март в болница в Дар ес Салам. Официалната причина за гибелта са сърдечни проблеми, само че водачът на опозицията в Танзания Тунди Лису, който пръв заяви за хоспитализацията на президента, твърди, че Магуфули е имал.
Прощални церемонии с Джон Магуфули се организираха в цяла Танзания в продължение на шест дни. След събитията на стадиона в Дар ес Салам управляващите взеха специфични ограничения за сигурност, а тълпите бяха избегнати в други градове. Магуфули е заровен на 26 март в родния си град Чато в северозападната част на Танзания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР