На стадион Мохамед бин Зайед“ се състоя наистина напрегнат и

...
На стадион Мохамед бин Зайед“ се състоя наистина напрегнат и
Коментари Харесай

Изпълнението на 34 дузпи определи финалист за Суперкупа

На стадион „ Мохамед бин Зайед “ се състоя в действителност под напрежение и завладяващ мач в границите на шампионата за Суперкупата на Египет . Отборите на Модърн Фючър и Пирамидс се изправиха един против различен в полуфинал, който приключи без победител в постоянното време.

Срещата приключи без голове след 90-те минути на игра , като двете тима предложиха интензивна борба на терена, само че не съумяха да се преборят с противниковия вратар. След тази напрегната фаза от мача, двете тима бяха наложени да се изправят в маратон от дузпи .

Обаче даже и дузпите не съумяха да дефинират явен победител, защото резултатът стана 13:13 след осъществяването на 26 дузпи. Ситуацията стана в действителност напрегната, като се постановяваше да се изиграят още 8 дузпи , преди да бъде избран спечелилият.

След два изпуснати удара от бялата точка от страна на Пирамидс, Модърн Фючър съумя да осъществя своята последваща дузпа и да реализира резултат от 14:13 в своя изгода. Този резултат най-сетне донесе успеха на Модърн Фючър след този героичен футболен мач.

Сега Модърн Фючър се готви за финалния дуел за трофея в Суперкупата на Египет, където ще се изправи против спечелилия от другия полуфинален мач сред Ал Ахли и Керамика Клеопатра. Този заключителен мач дава обещание да бъде още едно завладяващо събитие за феновете на футбола в Египет .

Не можем да не споменем и за бранителя на изгубилия тим Пирамидс Осама Галал , който направи два пропуща при дузпите. Въпреки тези неуспехи, играчите на Пирамидс дадоха всичко от себе си и се показаха почтено в този необикновен мач.

Срещата сред Модърн Фючър и Пирамидс ще остане в историята на египетския футбол като един от най-напрегнатите и трагични мачове в шампионата за Суперкупата. С неспокойствие чакаме финалния дуел и кой ще се окаже първенец на египетския футбол за този сезон .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР