На срещите си винаги съм защитавал българския интерес, а не

...
На срещите си винаги съм защитавал българския интерес, а не
Коментари Харесай

Пазя българския интерес, не на други държави: Президентът

На срещите си постоянно съм защитавал българския интерес, а друг на други страни, и моята позиция против даването на оръжие за Украйна от Българската войска от дълго време е ясна. Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и от държавното управление, тъй като е явно, че в доста случаи не са българските.

През октомври м.г. отхвърлих да поддържа декларация за незабавното присъединение на Украйна към НАТО с ясния претекст, че преди установяването на дълготраен мир това значи война НАТО – Русия. Тогава избрани политици в България нададоха заплашителен писък, а през днешния ден същите тези гневни критици внезапно трансформираха мнението си и одобриха моята теза. Въпросът е имат ли въобще лично мислене, лично мнение и лична позиция? Защото тези хора категорично следват позицията на огромните държави-членки и това е добре, тъй като най-малко огромните държави-членки демонстрират в тази ситуация някакъв разсъдък. Големият проблем на България е, че част от политиците нямат свое мнение и позиция, а национално виновното държание изисква да имат такава.

В Народното събрание и държавното управление текат скоростни процеси, защото за ден беше взето решение да се изпразнят складовете с военновременни ресурси на Българската войска. Ще отнеме години тези ресурси да се запълнят и ръководещите би трябвало да са наясно, че това визира националната ни сигурност. Министърът на защитата на Германия към този момент съобщи, че за най-развитата индустриална страна в Европа, този развой ще завърши към 2030 година

За един ден без планове и разбори беше взето и решението за продажбата на реакторите от АЕЦ " Белене " на Украйна. Редно е, когато се вземат решения, които засягат ориста на този план, ръководещите да прегледат всички благоприятни условия за развиването на нуклеарната ни енергетика, с цел да знаем кой, по кое време, на каква цена и при какви правила на сигурност може да строи нови блокове в АЕЦ " Белене " или  " Козлодуй " и тогава да даваме, продаваме или подаряваме.

Затова е редно ръководещите да оправдават своите искания за единение и за бистрота, като обществено разгласят какво считат да дават на Украйна и на каква цена, а не да упрекват президентската институция.

Очаквам на идната среща на върха на НАТО България да отстоява  позиция на разсъдъка. На срещите м.г. както на НАТО, по този начин и на Европейски Съюз, никой не задължава никоя страна-членка с какъвто и да е документ, да взе участие с даването на въоръжение. Трябва да се откри гаранция за сигурността в Европа, което изисква дипломатически старания за преустановяване на огъня в Украйна. В момента се желаят от ден на ден оръжия и то все по-разрушителни. А това ни тласка към ескалация.

Продължава черната серия български министър-председател да употребява непознати медии, с цел да клюки страната и да развява съветската опасност като заслон за кавга със службите в името на персонални и партийни ползи, тъкмо по сюжета от записа. Жалко е, че хлъзгат Николай Денков по тази повърхност, само че очевидно той няма нищо срещу да бъде хлъзган.

България следва да влезе в еврозоната, когато действително е подготвена, а не когато ни се желае и то непременно. Трябва да се изпълнят критериите за бюджетен недостиг и инфлация посредством рационално извършени стопански и финансови политики, а не със слагане на спирачки на обществено-икономическото развиване. Решението на Народното събрание да се спре референдумът за еврото, подсилен от съвсем половин милион българи, издава боязън, неуважение и съмнение към българските жители. Усилията на политиците би трябвало да бъдат ориентирани не към това по какъв начин да бъде спрян един референдум, а да работят по този начин, че влизането в еврозоната да донесе  богатство на хората, съобщи президентът Радев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР